2003 yılında Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan ve 2008 yılından Gümüşhane Üniversitesi çatısı altına giren Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet coşkusu yaşandı. Bilgisayar Programcılığı, Elektronik Teknolojisi, Organik Tarım, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinden 516 öğrencinin eğitim gördüğü okuldan, 137 öğrenci mezun oldu.

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet törenine Kelkit Kaymakamı Niyazi Erten, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Gümüşhane Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Çamur, Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Doğan Holding Sanayi ve Turizm Operasyonları Direktörü Haşim Işık, Doğan Holding İş Süreçleri ve Sistem Direktörü Hakan Kantek, Doğan Organik Süt Ürünleri A.Ş Genel Müdürü İlhan Başaran, Gümüşhane Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay başta olmak üzere çok sayıda davetli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

SPOR SALONU DA AÇILDI

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu’nun yeniden onarımdan geçirilen Spor Salonu’nun açışının ardından mezuniyet törenine geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Okul Birincisi Elektronik Teknoloji Programı Öğrencisi Serhat Tuna, okula başladıkları ilk günden itibaren maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Aydın Doğan’a teşekkürlerini iletti. Tuna, "Her ne olursa olsun şunu bilmeliyiz ki; bize bu imkanları sağlayan ailemize, öğretim elemanlarımıza, devletimize, daha da önemlisi Ulu Önderimiz Atatürk’e borçluyuz. Ülkesini seven, hizmet etmek için can atan bireyler olarak bu borcu Cumhuriyetimize sahip çıkarak ve Atatürk Ülkeleri doğrultusunda çok çalışarak ödemeliyiz" dedi.

'BU OKULLA HER ZAMAN GURUR DUYDUK'

Daha sonra kürsüye gelen Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, 9 yıl önce bu okulu kurulurken Aydın Doğan Vakfı’nın amacının, bölgenin gençlerine en iyi şartlarda eğitim ve öğretim olanağı sağlamak ve onları dünya standartlarında yetiştirmek olduğunu anımsattı, "Önce Atatürk, sonra Erzincan, şimdi de Gümüşhane Üniversitesi’nin yapıcı, çağdaş eğitim anlayışı ile vakfımız, kurucumuz ve Onursal Başkanımız Sayın Aydın Doğan’ın adını taşıyan bu yüksek okul ile her zaman gurur duyduk. Bu okulun adı ve başarıları da sizlerin başarıları ile pekişecek ve sürekli olacaktır. Doğan Grubu ve Doğan ailesinin yakın ilgisi ve desteği ile Aydın Doğan Vakfı'nın yaptırdığı okullar, kız yurtları, spor salonları ve gençlerin kültür, sanal ve dil eğitimi için yaptığı sayısız katkılar ile amaca yönelik giderlerinin büyük çoğunluğunu eğitim için harcamaktadır” diye konuştu.

Konuşma sonrasında Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı’ya üzerinde üniversite logusu bulunan çini fincan takımı hediye etti.

Son olarak söz alan Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane Üniversitesi olarak mezun olan öğrencileri ülkenin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı ve “Bireylerin ve toplumların mutluluğunun en iyi çözüm yolu eğitimdir. Eğitilmiş insan gücünün artırılması ve Türkiye’nin çağdaş ülkeler arasında güçlü bir konuma ulaşmasında üniversitemize de önemli görev ve sorumlukları düşüyor. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olan üniversitemiz, nitelikli insan gücüne bu yıl yaklaşık bin 188 öğrencimizi katmanının mutluluğunu yaşıyor” dedi. Günümüz dünyasında hızlı bir değişimin yaşandığını ifade eden Rektör Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu değişim önemli fırsatları da beraberinde getirmektedir. Fırsatı saptayarak peşine düşmelisiniz. Fırsatları arayacağınız en iyi yerler ise değişikliklerin meydana geldiği yerlerle büyük ve başarılı şirketlerin radarların izlemeye aldığı alanlardır. Bu fırsatları değerlendirmek için hevesle beklemelisiniz. Sürekli geliştireceğiniz bilgi, bireysel beceri ve entelektüel zenginliğiniz ile fırsatları başarıya dönüştürebileceğinizi unutmayın.”

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Halk Oyunları gösterilerinin ardından okul birincisi Elektronik Teknoloji Programı öğrencisi Serhat Tuna’ya, Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, okul ikincisi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencisi Ayşe Uyar’a Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, okul üçüncüsü Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencisi Aykut Karabıyık’a da Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından Aydın Doğan Vakfı’nın hediyesi olan diz üstü bilgisayarlar hediye edildi. Ödül kapsamında bölüm birinci ve ikincilerine netbook, üçüncülere kol saati, ayrıca tüm öğrencilere de kalem hediye edildi. Öğrenciler mezuniyet yemini ettikten sonra keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu kutladı.


RD/HY- (TM/AAA) (FOTOĞRAF)