Kurtuluş töreni, Kaymakamlık binası önündeki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Daha sonra Milli Egemenlik Meydanı'ndaki törene, Kaymakam Niyazi Erten, Belediye Başkanı Muammer Duran, İlçe Garnizon Komutanı Kurbay Yüzbaşı Yasin Kayabaşı, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Kelkit Belediye Başkanı Duran, “94 yıl önce kazandığımız özgürlüğümüzün kıymetini mutlaka bilmeliyiz. Kurtuluş, varlığımızı ve gücümüzü muhafaza etmemizle daim olur. Bildiğiniz gibi Fransa da sözde soykırım yasasının inkarına ceza getiren bir yasayı Fransız Meclisi ve Senatosu Kabul etti. İlçemizi 95 yıl önce işgal ederken o günün Sarkozilerinden destek alan Ermeniler, masum halkımıza eza ve cefa ettiler. Bugün de yine Sarkozilerine güvenerek, zulme uğramamıza rağmen dünya kamuoyunda bizi zor duruma sokmak istiyorlar. Bütün dünya şunu iyi bilsin ki, Müslüman Türklerin kitabında, örfünde, adetinde 'katliam' diye bir söz ve eylem yoktur. Olmayacaktır. Bundan dolayıdır ki bu yasayı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

Törende konuşan Kaymakam Erten ise, Türk milletinin hür yaşamayı ilke edindiğini kaydetti ve “Çok stratejik bir noktada bulunan vatan coğrafyamız, tarihin değişik devirlerinde birçok kez emperyalist ülkelerin saldırısına maruz kalmış ancak bu yüce millet her defasında canını, malını ortaya koyarak bütün işgalleri bertaraf etmesini bilmiştir. Bütün dünya milletleri ve tarih tanıktır ki, Türk milleti bağımsız olmadan asla yaşayamaz” diye konuştu. 

Kentten göçün temsili olarak canlandırıldığı tören, halk oyunu gösterilerinin ardından resmi geçitle sona erdi.


HY(TM/AAA)