Polisleri peşinden koşturup 4 metre yükseklikten atladıktan sonra kendisini bekleyen motosikletli kişi ile birlikte kaçıp izini kaybettiren Cihan Ö.'nün 'uyuşturucu ticareti' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Aksiyon filmlerini aratmayan kaçış anı, karşı binadaki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla ve yakındaki yerel televizyon kanalının terasından görüntülendi.

Dün merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri 01 BIV 66 plakalı otomobili durdurdu. Otomobilin sağ ön koltuğunda oturan E.Ö. üzerinde taşıdığı tabancayı polislere teslim etti. Aracın şoför koltuğunda oturan Cihan Ö. ise "Ben cezaevinden yeni çıktım. Beni mi takip ediyorsunuz? Benim aramam yok" diyerek polis ekiplerine tepki gösterdi. Ancak yapılan kimlik sorgusunda 'uyuşturucu ticareti' suçundan arandığı saptanınca, gözaltına alınmak istendi.

Polislere direnen Cihan Ö., cebinden çıkardığı bıçakla polis memurlarından İbrahim K.'yi sağ el parmağından, Kemal A.'yı da sağ dirseğinden yaraladı. Biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirilen Cihan Ö., diğer şüpheli E.Ö. ile birlikte polis merkezine götürüldü. Yaralı polis memurları da hastanede ayakta tedavi edildi.

Şüphelilerden E.Ö. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakılırken, gözaltına alınan Cihan Ö., ifadesinin ardından saat 15.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemede polis memurlarını bıçakla yaralamaktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Cihan Ö., 'uyuşturucu ticareti' suçundan tutuklanıp cezaevine gönderileceğini anlayınca elindeki kelepçeye rağmen kaçtı. Cihan Ö., yaklaşık 50 metre uzaklıktaki D-400 üzerindeki açık tüp geçitten parmaklıkları aştı. Kendini yakalamak isteyen polisleri, 4 metre yükseklikten kendini atmakla tehdit eden Cihan Ö., bir süre sonra motosikletli bir kişinin gelmesiyle aşağı atladı. Sonra da motosiklete binerek hızla uzaklaşıp, kayıplara karıştı.



MKA(BY/AAA)