Kentte uyuşturucuya karşı mücadele eden Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gümüşpala semtinde kokain satışı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Ekiplerin araştırmalarının ardından kokain satışı yapanın kimliği belirlendi. Takibe alınan şüphelinin, kokaini bir süre önce kapattığı kebapçı dükkanından dikkat çekmeden alıcılarına pazarladığı ortaya çıktı. Geçen hafta uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulduğu öğrenilen A.D., polis operasyonuyla yakalandı. A.D. ile birlikte, 200 gram kokain, ruhsatsız tabanca ile 58 mermi ele geçirildi.

SOKAK SATICILARIYLA PAZARLAMIŞLAR

Narkotik timleri, Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde esrar satan kişilere yönelik geçen hafta düzenlediği operasyonda, 2 kişiyi 43 kilo uyuşturucuyla yakaladı. Sevk edildikleri adliyede tutuklanan iki şüphelinin, bağlantı kurduğu kişilere yönelik genişletilen operasyonda ise, A.T., M.A.K., Y.K., N.İ. ve T.Ö.K.’de 87 kilo esrarla yakalandı. Şüphelilerin uyuşturucuyu sokak satıcıları aracılığıyla pazarladıkları tespit edildi. Bornova İlçesi'nde durumundan şüphelenilen A.B. de, elindeki valizde 13 kilo esrar bulunması üzerine gözaltına alındı.

BONZAİ SATICISI 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Zehir tacirlerinin son zamanlarda bağımlılar için etkin olarak kullandığı sentetik maddelerden yapılan Bonzai’nin uyuşturucu olarak kabul edilmesinin ardından buna yönelik de çalışma başlatıldı. Ekipler, Hatay semtinde 2 kilo 725 gram bonzaiyi uyuşturucu olarak satan A.S.Y., E.B. ve B.K.’yi yakaladı. Bu şüphelirden A.S.Y. ile E.B., sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Bu arada üç operasyonda gözaltına alınan ve sorguları tamamlanan aralarında kebapçı A.D.’nin de bulunduğu 7 kişi ise, adliyeye sevkedildi.