Aralarında milletvekili, belediye başkanlarının da bulunduğu 99'u tutuklu 152 sanklı KCK/TM ana davasına bugün Diyarbakır 6'ıncı Ağı Ceza Mahkemesi'nde 43'üncü duruşmayla devam edildi. Duruşmaya, 67'si tutuklu 69 sanık ve avukatları katıldı. Duruşmanın sabah bölümünde tutuklu sanıklardan BDP Genel Başkan Yardımcısı Takibe Turgay ile ilgili deliller okundu. Turgay, Kürtçe yaptığı savunmada, hakkındaki iddaları kabul etmediğini ifade ederken mikrofonu kapatıldı. Söz alan sanık avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, 10 yıldan bu yana faaliyet yürüten BDP kadın meclisi DÖKH kendisini kamuoyundan gizlemediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Siyasi partinin kadın meclislerini illegal görüyorsunuz. AKP veya CHP'nin kadın meclisini legal görüyorsunuz da Kürt kadınlarının içinde bulunduğu meclisi niye ilegal görüyorsunuz? Devletin tekçi zihniyeti burada bir kez daha ortaya çıkıyor. Kadın örgütüne bundan sonra ayağınızı denk alın mesajımı verilmek isteniyor."

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, daha sonraki bir kayıtta Turgay'ın Türkçe yaptığı bir konuşmayı okudu. Söz alan sanık Turgay, Kürtçe savunma yaptı. Daha sonra söz alan sanık avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, kayıtların yanlış tercüme edildiğini söyledi. Buna karşılık Mahkeme Başkanı Yılmaz'ın, konuşmanın Türkçe yapıldığını hatırlatması salonda gülüşmelere yolaçtı.

Mahkeme daha sonra öğleden sonra devam etmek üzere duruşmaya ara verdi.



MT(GG/İD)