KCT/TM ana davası KCK ikinci davasıyla birleştirilmesinin ardından, bugün 61'inci duruşmasına Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 110'u tutuklu 175 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına 76 sanık raporlu olduğu gerekçesiyle katılmadı. Duruşmanın başında tüm sanıklar adına söz almak istediğini söyleyen Bayram Altun, "Bugün 9 Ekim. PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıldönümü. Bu ABD, İngiltere ve buna benzer emperyalist güçlerin ortak planıdır. Bu komplo halk ve özgürlük düşmanları tarafından yapılmıştır" dedi.

MİKROFONU KAPATILDI

Konuşmanın devam ettiği sırada Altun'un mikrofonu mahkeme heyetince kapatıldı. Mikrofonunun kapatılması üzerine sanık Bayram Altun konuşmaya devam etmek istediğini söyledi. Bunun üzerine araya giren mahkeme başkanı, "Ben mikrofonu kapatıyorum, ağzını kapatmadım. Konuşmak istiyorsan konuş" dedi. Konuşmaya devam eden Altun, "Öcalan'a uygulanan komplo ve üzerinde devam eden tecrit nedeniyle biz bu duruşmaya katılmak istemiyoruz. Bugün duruşma yapılmasını istemiyoruz. Bir çok arkadaşımız bu nedenle duruşmaya gelmedi ve bununla ilgili devam eden açlık grevi var" dedi.

SANIKLARDAN ALKIŞLI PROTESTO

Altun'un talebinin ardından mahkeme başkanı duruşmanın devam edeceğini söyledi. Daha sonra tüm sanıklar ayağa kalkarak alkışlı protestoda bulundu. Bunun üzerine mahkeme başkanı salonda bulunan güvenlik güçlerine sanıkları dışarı çıkarmaları için talimat verdi. Sanıkların dışarı çıkarılması sırasında sanık yakınları da ayağa kalkarak alkışlamaya başlayınca, sanık yakınları da dışarıya çıkarıldı.

Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.



FB(GG/COŞ)