Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada 3 günden bu yana iddianamenin okunmasına devam ediliyor. Bugünkü duruşmaya, haklarında 10 ile 20'şer hapis cezası istenen biri başka suçtan tutuklu 45 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada, Cumhuriyet savcısı ve üye hakim tarafından iddianamenin okunmasına devam edildi.

İddianamenin bugün okunan kısmında operasyonlarda ele geçirişen dijital veriler ve belgeler yer aldı. Kent Konseyi toplantılarının çözümlerinin yer aldığı iddianamenin 3'üncü bölümünde, bazı toplantılarda mahallelerde öz savunma güçlerinin kurulması, askerlik çağına gelenlerin askere, okul çağına gelenlerin okula gönderilmemesinin konuşulduğu belirtildi.

İddianamede PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukat görüşme notlarına da yer verilirken, sanıklardan Mehmet Selim Basan'ın Kumçatı Kent Konseyi toplantısında 40 kişiye yemin ettirdiği de belirtildi. İddianamede düzenlenen operasyonda BDP Şırnak İl Başkanlığı'nda ele geçirilen belgeler okundu. İddianamenin 440 sayfasının okunduğu duruşmaya, öğleden sonra devam edilmek üzere ara verildi. Öğlen arasının ardından 910 sayfalık iddianame ve 150 sayfalık eklerinin okunmasına devam edilecek.



FB(GG/SS)