KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve şüphelilerinin çoğu avukat olan ikinci iddianamesinin ek delil klasörleri avukatlara dağıtıldı.


KAPMAZ’IN NOTLARINDAKİ PINAR SELEK


İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan 35’i tutuklu 50 sanıklı davanın ek klasörlerinde bazı notlar yer aldı. Davanın tutuklu sanığı olan ve "Öcalan’ın İmralı Günleri" kitabının yazarı gazeteci Cengiz Kapmaz’da bulunan notlarda Mısır Çarşısı Patlaması davasında müebbet hapis istemiyle yargılanan Sosyolog Pınar Selek de yer aldı.


Kapmaz’ın evinden bulunduğu belirtilen CD’nin içinde yer alan “rapor-1" isimli word dosyasında uzun uzun Pınar Selek’ten bahsedildiği görülüyor. Belgenin girişi “Pınar Sağa Çekti" başlığı ile başlıyor. Bu bölümde Selek için, “Selek’in kendisine uyanı doğru, uymayanı ise çeteci olarak tanımladığını, Selek’te Türk egemen bakış açısı olduğunu, zorlamalarda bırakır giderim resti çektiğini, örgütsel bir yaklaşıma sahip olmayan Selek’in alanı sağa çektiğini bu yüzden kadroda kafa karışıklığı yaşandığını dile getirmiştir" deniyor.


“PINAR SÜRECİNİN SORGULANMASI GEREKİYOR"


Belgedeki “Pınar Süreci Sorgulanmalı" başlığı altında ise Selek, ameliyatta makas unutan doktora benzetiliyor. Bu başlık altında ise Selek hakkında şu ifadeler kullanılıyor; “Eski yöneticileri provokatif olmakla suçluyor. Pınar’ın yarattığı yeni süreç, ölü bebek süreci. Pınar’ın cebine doldurduğu doğruları dağıtır bir tarza geldi. Daha önce madde bağımlılarına uyguladığı terbiye edici tarzı basın yayın alanına uyarlayan Pınar sürecinin sorgulanması gerekiyor."


KARAYILAN: PINAR’I BİZ DESTEKLEDİK


Belgede terör örgütünün liderlerinden Murat Karayılan’ın konuşmasına da yer veriliyor. Karayılan’ın konuşmasından tutulduğu belirtilen notlarda Selek’ten şu şekilde bahsediliyor:

“Kişiye dayalı tartışma olmamalı. Pınar’ı önderlik düzenledi. Eski yönetim çalışkandı ama tarzı tartışma götürür. Herkes Pınar’ı destekleyecek, eski yönetim de dahil. Hatalı yaklaşım tek taraflı değil. Pınar taraflaşmamalı idi. Tarafları eleştiriyoruz. Örgüt arkasında durmadı, destek vermedi dedi arkadaş. Örgüt destek verdi. Ben birini tasvip etmesem önderliğe önerir alırım. Pınar’ı da alabilirim. Pınar’ı biz destekledik. Ne kimseyi atarız, ne de kimseyi tutarız. Örgüt size çalış diyor başkada bir şey demiyor."


ÖCALAN’IN ÖNERDİĞİ KİŞİ


Notlarda, bir görüşme esnasında Karayılan’ın, Pınar Selek’in Öcalan’ın önerdiği kişi olması sebebiyle destek verildiğini söylediği yer aldı.


KAPMAZ, NOTLARA İLİŞKİN SORULARI YANITSIZ BIRAKTI


Cengiz Kapmaz’da bulunan “rapor-" isimli dosyanın terör örgütünün toplantılarında tutulduğunu tespit eden savcılık sorgu aşamasında bu notları Kapmaz’a sordu. Ancak Kapmaz savcılık ve emniyet ifadelerinde susma hakkını kullandı.


(BB)