Terörle Mücadele Şubesi polisleri, PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik salı sabahı Şanlıurfa merkezli operasyon düzenledi. Şanlıurfa ve ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş'ta gerçekleştirilen baskınlarda aralarında BDP'li başkanların da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

SORGULAMALARINDA KONUŞMADILAR

Salı günü düzenlenen şafak operasyonu ile gözaltına alınan 24 şüphelinin büyük bölümü, Terörle Mücadele Şubesi'nde yapılan sorgulamalarında susma hakkını kullandı. İfade vermeyi kabul edenler ise kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti. Evlerinde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ile yakalanan şüphelilerin, terör örgütü adına sokak eylemlerini düzenledikleri, kanunsuz gösteri yürüyüşü, güvenlik güçlerine mukavemet ve fiili saldırı, işyeri ve araçlara saldırı, araç yakma, barikat kurma, yol kapatma, kamu araç ve binalarına saldırı, yanıcı ve patlayıcı madde atma türü eylemler başta olmak üzere çok sayıda eylem gerçekleştirdikleri ileri sürüldü.

3'Ü BDP'Lİ BAŞKAN 22 KİŞİ TUTUKLANDI

24 şüpheli, Terörle Mücadele Şubesi'nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri arasında Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Burada Özel Yetkili Savcı tarafından ifadesi alınan şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme 2 şüphelinin tutuksuz yargılanmasını kararlaştırırken, aralarında 3 BDP'li başkanın da bulunduğu 22 kişi ise tutuklandı. Mahkeme kararı sonrası, BDP Şanlıurfa İl Başkanı Fatma İzol, BDP Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Halis Aktaş, BDP Ceylanpınar İlçe Başkanı İbrahim Ogur, BDP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Mehmet Vural ile Yusuf Karataş, Heyyat Kaya, Mızgın Arı, İzzettin Gök, Halil Çay, Kadir Ceylan, Mehmet Kılıç, Hasan Yağuş, Ali Vefa, Ferzende Ata, Mehmet Ekinciler, Salahaddin İzci, Adle Deniz Sürer, Abdulbaki Can, Şükrü Binici, Ziyaettin Yüksel, Medine Ete ve Mehmet Emin Polat yoğun güvenlik önlemleri arasında Diyarbakır Cezaevi'ne konuldu.



ÖŞ(HK/BT)