Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Tarsus'ta KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, Tarsus'ta değişik tarihlerde bölücü terör örgütü adına araç kundaklama, vatandaşlara ait ev ve iş yerlerine el yapımı patlayıcı madde atma, polis merkezine yönelik molotoflu saldırı eylemleri ile örgütün propagandasını yapmak amacıyla 'Mezopotamya Kulüpler Birliği Ligi' adı altında spor komitesi oluşturdukları tespit edilen 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işlerlerinde yapılan aramada ise, terör örgütüne ait örgütsel not, dokümanlar ve örgütün propagandasını yapmak amacıyla hazırlanmış formalar ele geçirildi.

Gözaltına alınan kişilerle ilgili olarak soruşturmayı derinleştiren polis, şüphelilerin, demokratik özerliğin hayata geçirilmesi ve gündemde tutulması noktasında çeşitli faaliyetler yürüttükleri, bu kapsamda KCK bünyesinde oluşturulan 'Sosyal Alan Yapılanması' başlığı altında bir spor komitesi oluşturduklarını belirledi. Komitenin, bölücü terör başı Abdullah Öcalan'ın 'sporda özerlik' adı altında 'Mezopotamya Kulüpler Birliği Ligi' ismiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na alternatif bir yapılanma oluşturdukları, bu yapılanma içerisinde kurulan 8 futbol takımı ile Tarsus ilçesinde müsabakalar düzenledikleri tespit edildi. Oluşturdukları futbol takımları ile turnuvalar düzenledikleri belirlenen şüphelilerin, kurduğu futbol takımları arasında en dikkat çekeni ise İngiltere'nin ünlü futbol takımı 'Manchester United'ten esinlenerek oluşturulan 'Roj United Spor' takımı oldu. Mezopotamya Kulüpler Birliği Ligi'nde yer alan diğer takımların isimleri ise şöyle;

"Botanspor, Amedspor, Hakkari Güce, Girne Gençlik, Zilanspor, Şahin Gençlik ve Kemal Pirspor"

Soruşturmanın ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanırken 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.