Merkez Seyhan İlçesi'nin Ova, Şakirpaşa ve Uçak mahallelerinde yaşayan bir çok vatandaş, "Sokak eylemlerine katılan, KCK adına hareket ettiklerini söyleyen bir grup, evlerimizi soyuyor, işyerlerimizi yağmalıyor. Şikayetçi olmamamız için de sürekli tehdit ediyorlar" diye polise şikayette bulundu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şikayetler üzerine mahkeme kararıyla teknik takip başlattı. Yaklaşık 7 aylık takibin ardından geçen salı günü akşam saatlerinde özel harekat timlerinin de katıldığı, bir helikopterin havadan destek verdiği operasyon düzenledi. 350 polisin katıldığı operasyonda 46 adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Toplam suç kayıtları 352'yi bulan 16'sı çocuk 32 şüpheli yakalandı.

ÇETE LİDERİ ÇÖPLÜKTE SAKLANDI

Çete lideri olduğu öne sürülen 28 yaşındaki Gökhan Karataş saklandığı çöplükte yakalandı. Karataş'la birlikte çeteyi yönettiği iddia edilen 21 yaşındaki Murat Bayav'ın bir hafta kadar önce hırsızlık yaparken damdan düşüp bacaklarını kırdığı ortaya çıktı. Bayav, polislerin kucağında Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Arama yapılan evlerde 2 tabanca ve bu silahlara ait 20 fişek, 1 av tüfeği, 6 çalıntı motosiklet, 46 cep telefonu, 6 masaüstü bilgisayar, 6 kol saati, 3 dizüstü bilgisayar, 2 LCD televizyon ile 50 bin lira değerinde ziynet eşyası ele geçirildi.

POLİS ÇETENİN SUÇ PROFİLİNİ İNCELEDİ

Hırsızlık çetesinin takibi sırasında şüphelilerin suç profili incelemesini yapan polis, suça yatkın çocukların kullanıldığını ve 'kaybedecek bir şeyi olmayanların' seçildiğini belirledi. Çocukların gündüz korsan eylemlerde, gece ise hırsızlık için kullanıldıkları tespit edildi. Suça karışmak istemeyen çocukların ise diğerlerine ibret olması için dövüldüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlılar, hırsızlığın yanı sıra bölücü terör örgütü PKK lehine korsan gösteri düzenlemek ve molotof kokteyl atmak suçlarından işlem gördü.

NEZARETHANEYİ ATEŞE VERDİLER

Yaşları büyük olan şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgula alınırken, yaşı küçük olan 16 zanlı ise Çocuk Şube Müdürlüğü'nün nezarethanesine yerleştirildi. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde kendi aralarında kavga çıkartan grup, görevli polislerin müdahale ettiği sırada battaniyeleri ateşe verdi. Nezarethanede bulunan yaklaşık 40 çocuk, görevlilerin zamanında müdahalesiyle yanmaktan kurtuldu.

32 zanlı, sorgularının ardından 'çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüt ile birlikte hareket etmek, örgüte üye olmak, nitelikli hırsızlık, konut ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal, mala zarar vermek, küçük yaşta çocuğu suça itmek, uyuşturucu kullanma, tehdit, kasten yaralama ve kişi hürriyetinden mahrum bırakma ve kamu malına zarar verme' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Geniş güvenlik önlemleri altında götürülen zanlılardan iki bacağı kırık olan Murat Bayav yine polislerin kolları arasında taşındı. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlılardan aralarında karataş ve Bayav'ın da bulunduğu 11 kişi tutuklandı, 21 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.