Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik hazırlanan ilk iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Savcı Adnan Çimen tarafından hazırlanan iddianamede Prof. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun aralarında bulunduğu 147’si tutuklu 193 sanık yer alıyor.


ERSANLI 128. SIRADA SANIK


2400 sayfalık iddianamede Prof. Büşra Ersanlı 128. sırada sanık olarak yer aldı. Ersanlı’nın PKK/KCK terör örgütünün içerisinde faaliyet yürüttüğünün belirtildiği iddianemede, Ersanlı hakkında, “Bu kapsamda PKK/KCK terör örgütünün dağ kamplarındaki silahlı militanlarına verilen örgütsel eğitimin benzerinin şehir merkezlerinde Barış ve Demokrasi Partisi tarafından açılan Siyaset Akademilerinde verildiği, şüpheli Emine Büşra’nın Türkiye’deki bütün Siyaset Akademilerinin kuruluş ve işleyişinde görev alarak söz konusu akademilerin organizasyonunu sağladığı, ders verecek öğretim görevlileri temin ettiği gibi okutulacak kitaplara ilişkin olarak da yoğun gayret içerisinde olduğu" iddiaları yer aldı.


MİLİTANLARA VERİLEN EĞİTİME PARALEL EĞİTİM VERDİ


Ersanlı’nın telefon görüşmelerinin yer verildiği iddianamede, Ersanlı’nın terör örgütü PKK/KCK’nın dağ kadrosundaki militanlarına verilen eğitime paralel eğitim veren Siyaset Akademisi'nde ders verdiği vurgulandı.


TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BASIN AYAĞI İLE YOĞUN DİYALOG İÇİNDE


Ersanlı’nın terör örgütünün güdümünde yayın yapan ROJ TV’de röportaj yapmak üzere teklif aldığının belirtildiği iddianamede şöyle denildi; "Şüphelinin ROJ TV’nin Brüksel’den arayan elemanı Baki Gül ile daha önceye dayalı bir tanışıklığı olduğunun anlaşıldığı, yukarıda Gülten Çatalbay ile şüpheli arasındaki irtibat bu görüşmeyle birlikte değerlendirildiğinde şüpheli Emine Büşra’nın terör örgütünün şehir merkezindeki militanları ve basın yayın organındaki elemanlarıyla yoğun bir diyalog halinde olduğu anlaşılmıştır. Şüphelinin Barış ve Demokrasi Partisinin 12 Haziran 2011 Milletvekilliği Genel Seçimi çalışmalarında fiilen görev aldığı ve bu partinin Bağımsız Milletvekilleri adı altında seçime giren adaylarının propagandasını üstlendiği, yapılan bu faaliyetin herhangi bir röportaj talebine bir öğretim görevlisinin vereceği cevap olarak değerlendirilemeyeceği, çünkü şüphelinin ROJ TV deki canlı yayına katılamaması dolayısıyla başka şahısların katılması için yoğun faaliyet yürüttüğü, ayrıca onlara hangi hususu işleyeceklerini de dikte ettiği belirlenmiştir."


(BB)