KCK'ye yönelik açılan çoğunluğu avukat 37'i tutuklu 50 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında sanıkların savunmasının alınması ile devam edildi. Bazı sanıklar savunmalarını Kürtçe yaptı. Tutuklu sanık Osman Çelik de savunmasını Kürtçe yapacağını belirtti. Kürtçe savunma yapılamayacağı konusunda karar verdiklerini ifade eden Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Anladığım kadarıyla bu konuda bir mahalle baskısı da var. Böyle bir baskı varsa bunu da söyleyebilirsiniz" dedi. Böyle bir baskının olmadığını belirten sanık Çelik, “Bunu hakaret kabul ederim. Bizim İmralı’ya zorla götürülüp avukatlık yaptığımız da iddia ediliyor.Bunun böyle olmadığını göstermek adına Türkçe savunma yapacağım" dedi.


SALONDAN BAŞKANIN SÖZLERİNE TEPKİ


Başkan ile sanık arasındaki söz konusu diyalog salonda da tartışmalara neden oldu. İzleyicilerden birisi Başkan'a tepki göstererek, "Siz neyi tartışıyorsunuz? Böyle yargılama mı olur?" diye konuştu.


MAHKEME BAŞKANI: BİR BASKI VARSA SÖYLEMEK ZORUNDASINIZ


Başkan Ekinci de sanık Çelik’e, "Savunmanızı Türkçe yaparsanız, alırız. Size karşı bir baskı varsa bunu söylemek zorundasınız. Baskının olmadığı yönündeki ifadelerinizi de kabul ediyoruz" dedi.


(BB)