Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 124'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 14. duruşması sona erdi. Mahkeme 2 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.


İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan heyet, tutuklu sanıklar Mehmet Keleşoğlu ve Zülküf Akay'ın tahliyesine karar verdi. Diğer 122 tutuklu sanığın, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olguların bulunması, kaçma şüphesi ve adli kontrol tedbirinin yetersiz olacağı gerekçesiyle bu hallerinin devamına hükmeden heyet, "mahkemenin tarafsızlığını yitirdiği" gerekçesiyle reddi hakim talebinin reddine ve itirazın değerlendirilmesi için bu isteğin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.


KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİNE RET


Cezaevindeki sanıkların hastaneye sevk istekleri ile açlık grevinde bulundukları belirtilen sanıkların taleplerinin, duruşma haricinde sayıldığı gerekçesiyle ilgili cezaevlerine yapılabileceğini belirten heyet, Kürtçe savunma talepleriyle ilgili ise daha önce verilen ret kararlarının bulunduğunu ve mahkemenin görüşünün değişmediği gerekçesiyle yeniden reddine karar verdi.


10 ARALIK'A ERTELENDİ


Sanık avukatlarının bazı sanıklarla ilgili sağlık raporu alınması için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi taleplerini kabul eden heyet, duruşmayı 10 Aralık 2012 tarihlerine erteledi.