Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, liderliğini 'Fırtına' operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan Finike İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.P.'nin yaptığı çeteye 'Fırtına-2' adını verdiği operasyon düzenledi. Operasyonda, 1'i kadın, 1'i uzman çavuş 18 kişi gözaltına alındı. Tunceli, Adana ve Antalya'da yapılan operasyondan önce teknik ve fiziki takiple izlediği çete üyelerinin, askerlerin koruma ve nezaretinde gece gündüz ören yerlerinde kazı yaptıkları belirlendi. 12 ayrı yerde kazı yapan çete üyelerinin defalarca köy muhtarı ve vatandaşlar tarafından fark edilip ihbar edildiği, ancak jandarmanın işlem yapmadığı ortaya çıktı.

SÖZDE CİNLER YER GÖSTERİYORDU

Gözaltına alınan 18 kişiden tek kadın şüpheli Aliye Karababa'nın Ankara'da oturduğu, kazılar nedeniyle Antalya'ya taşındığı belirlendi. 'Büyücülük' yaptığı ve cinleri olduğunu söyleyen kadının telefon görüşmelerinde, "Ben Cafer ve Abdullah’ı oralara gönderdim. Onlar kısa sürede yerleri tespit edip bana bildirecek. Buna göre kazılar yapılsın" dediği, bunun üzerine polislerin tam 15 gün boyunca 'Abdullah' ve 'Cafer' adlı iki kişi aradığı ortaya çıktı.

İfadesinde cinlerinden bahsetmeyen Karababa'nın, "Benim altıncı hislerim çok kuvvetli. Bu nedenle nerede tarihi eser var bulurum" dediği belirlendi. Diğer şüphelilerin ise "Aliye hanımın Cafer ve Abdullah isimli cinleri vardı. Yere diz çöküp tuhaf hareketler yapıyordu ve bize yer gösteriyordu. Biz de oraları kazıyorduk" dedikleri polis kayıtlarına geçti. Sözde cinleri bulunan kadının gösterdiği yerlerde yapılan çok derin kazılara rağmen hiçbirşey bulunamadığı belirlendi.

10'U TUTUKLANDI

Sorguları tamamlanan ve nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Turgay Yüreklier, Aliye İkbal Karababa, Gündoğmuş Tarım İlçe Müdürlüğü'nde görevli memur İsa Keskin, patlayıcı uzmanı Remzi Alkaya, Osman Çoban, Şerif Köse, Ali Deniz, Hasan Baran, Ramazan Kantürk ve İsmail Pehlivan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 8 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.