CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Troia Festivali'nin programıyla ilgili bilgi vermek üzere Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Troia Festivali'nin bu yıl da "Barış Kültürümüz Olsun" sloganıyla düzenlendiğini açıklayan Başkan Gökhan, altın aranmasına ve çıkarılmasına karşı oldukları Kazdağları’na vurgu yapmak amacıyla, “Tek Dünya, Tek Kazdağları, Tek Şans” sloganını da festivale eklediklerini belirterek, “Her vesileyle Kazdağları'na vurgu yapıyoruz. Festival de bu vesilelerden birisi. Gerçekleşmesi muhtemel çevre felaketine karşı duruşumuzu sergilemek adına böyle bir sloganı da festivalimize eklemiş olduk. Ayrıca, festival programına, “Kazdağları ve İnsan" ile “Kazdağları'nda Altın Madenciliği" konulu iki panel koyduk. Kazdağları'nı çok önemsiyoruz. Festivalden sonra köşe yazarlarını davet edip Kazdağları bölgesinde gezdirmeyi ve dünya kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz” dedi.

HOMEROS ÖDÜLÜ KARDEŞ TÜRKÜLERE

Uluslararası Troia Festivali'nin 9 Ağustos Perşembe günü saat 19.30'daki kortej yürüyüşüyle başlayacağını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, resmi açılış töreninin ise ertesi gün Troia Antik Kenti’ndeki 5 bin yıllık Odeon'da yapılacağını, geleneksel hale gelen Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü'nün ise bu yıl Kardeş Türküler grubuna verileceğini söyledi.

Başkan Gökhan, "Kardeş Türküler, uzun yıllardır halkların kardeşliğine müzik yoluyla katkı yapan, Anadolu'daki çeşitli medeniyetlerin, halkların kendi dilleri ile ve o yörenin müzikleriyle barış üzerine vurgu yapan bir topluluk. Anadolu'da halkların kardeşliğini ve barışı simgelemek adına bu ödülün Kardeş Türküler Grubu’na verilmesi uygun görüldü" dedi.

FESTİVAL PROGRAMI DOPDOLU

Festival kapsamında Bosna Hersek, Sırbistan, Gürcistan gibi ülkelerden gelecek halk dansları ekiplerinin gösterilerinin yapılacağını anlatan Başkan Gökhan, Cumhuriyet Meydanı'nda 9 Ağustos akşamı Model, 10 Ağustos akşamı Grup Ezgi, 11 Ağustos akşamı Kardeş Türküler ve 13 Ağustos akşamı Mazhar Fuat Özkan konserlerinin gerçekleşeceğini açıkladı.

UĞUR DÜNDAR SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜNE KATILACAK

Başkan Gökhan, 11 Ağustos günü saat 19.00'da Halk Bahçesi'nde gazeteci yazar Uğur Dündar'ın söyleşiye ve “İyi Uykular Sayın Seyirciler” isimli kitabın imza gününe katılacağını belirtti. Çok sayıda sergi açılışının da yapılacağı festival kapsamında çocukları da unutmadıklarını belirten Başkan Gökhan, “Onlar için Halk Bahçesi’nde şişme oyun parkı kurulacak. Çocuk Tiyatrosu ve Kukla Tiyatrosu gibi sahne gösterileri olacak” dedi.