Bayramiç Belediyesi'nce bu yıl 19'uncusu düzenlenen İda (Kazdağı) Kültür Sanat Etkinlikleri iki gün boyunca devam etti. Etkinlikler kapsamında pop müzik şarkıcısı Zeynep Dizdar konser verdi. Kutluoba Köyü Çandır mevkiinde 'Kebrene Düğünü' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Satranç, bulmaca ve bisiklet yarışları düzenlendi. Son gün etkinlikleri mitolojide dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Kazdağı'nın Ayazma mevkiindeki mesire yerinde düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında bu yıl ilk kez Bayramiç adına tescillenen ve yörede yetiştirilen Bayramiç Beyazı (tüysüz şeftali) Yarışması yapıldı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede, Evciler Köyü'nden üretici Ahmet Karaman 1'inci, Şükrü Özer 2'nci ve Metin Aysel 3'üncü oldu. Dereceye giren üreticiler, Bayramiç Belediyesi tarafından zirai ilaçlarla ödüllendirildi. Ardından, 'Tanrıçalar Yarışıyor' adlı tiyatro oyunu sergilendi ve mitolojideki güzellik yarışması canlandırıldı. Canan Ar'ın canlandırdığı güzel Afrodit'e altın elmayı çoban Paris'i canlandıran Ahmet Şebin verdi. Etkinlikler, Türk halk müziği sanatçısı Fatma İşcan konseriyle sona erdi.

Bayramiç Belediye Başkanı CHP'li İsmail Sakin Tuncer, Ayazma mesire yerine girişte Evciler Muhtarlığı'nca konuklardan 1'er lira toplandığını, bu paranın kendisinden de alındığını belirterek, "Biz burada kültür sanat etkinliği yapıyoruz. Bölgeyi tanıtıyoruz. Muhtarlığın böyle bir uygulama yapmasını şiddetle kınıyorum" dedi.



FD(İÖ/CK)