Manisa’da '251 bin dev öğrenci projesi' kapsamında oyun sahnelemek için dün  İstanbul’dan yola çıkan Adım Tiyatro oyuncularını taşıyan 34 HZE 10 plakalı otomobil Alaşehir’in Akkeçili Köyü yakınlarında şarampole uçtu. Kazada, oyuncular 40 yaşındaki Halil Erdem, 32 yaşındaki Murat Kaya, 35 yaşındaki Umut Oğuz, 27 yaşındaki Ender Gülçiçek ve teknik eleman 32 yaşındaki Coşkun Yel yaralandı. Yaralıların tedavileri Alaşehir ile Salihli Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Umut Oğuz, Ender Gülçiçek, Hilmi Erdem ve Coşkun Yel taburcu edilirken, Murat Kaya, bağırsağındaki sorun nedeniyle bugün ameliyata alındı, durumunun iyi olduğu açıklandı.

Kazaya rağmen tiyatrocular bugün Alaşehir İlköğretim Okulu salonunda, uyuşturucu ile mücadelenin anlatıldığı 'Pembe Aslında Siyahtır' adlı oyunu sahneledi. Oyun öncesi öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Adım Tiyatro’nun kurucusu Metin Karaman, "Dün oynamamız gereken oyunumuzu, arkadaşlarımızın geçirmiş oldukları kaza nedeniyle bugün oynamak zorunda kaldık. Dün araç 4-5 takla atmış, arkadaşlarımızın kurtulması büyük mucize. Bu büyük kazaya rağmen bir arkadaşımız bugün oyunda yerini aldı. Bir arkadaşımız ise, bağırsağındaki sorun nedeniyle ameliyata alındı. Sizler ileride büyüyeceksiniz. Arabanız olacak. Asla sürat yapmayın, kurallara uyun. Bakın arkadaşımız biraz hızlıydı, lastiği patladı, kontrolünü kaybetti" dedi.

Karaman, öğrencilere “Sizler ileride hız yapmayacağınıza söz veriyor musunuz?” diye sorunca, öğrenciler hep bir ağızdan "Hız yapmayacağız" yanıtını verdi.

Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak’ın da izlediği oyunda, taburcu olan oyunculardan Ender Gülçiçek rol aldı. Diğer rolleri ise başka oyuncular üstlendi. Oyunu dört seansta yaklaşık 1000 öğrenci izledi.



ND(İÖ/İD)