Bugün saat 12.00 sıralarında, Denizli- Ankara Karayolu’nun Cihat Kora Bulvarı ile birleştiği kavşakta Mustafa Karacan (27) yönetimindeki plakasız motosiklete, Denizli’den Ankara yönüne giden Muhammet Sapmaz (22) yönetimindeki 20 AAL 40 plakalı otomobil çarptı. Asfalta fırlayarak ağır yaralanan kasksız motosiklet sürücüsü Karacan, Denizli Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Kazanın ardından kavşakta toplanan yaklaşık 300 kişi, kamyonet ve traktörle sık sık kazaların yaşandığını ileri sürdükleri yolu trafiğe kapattı. Yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, zaman zaman eylem yapan grup ile sürücüler arasında sert tartışmalar yaşandı. Bazı sürücülerin ilçe merkezine girip, ara yollardan tekrar karayoluna çıkması üzerine grup, bu yolları da trafiğe kapattı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Denizli’den çok sayıda Çevik Kuvvet ve asayiş ekibi de ilçeye gönderildi.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI DA İKNA EDEMEDİ

Grup, polis ve olay yerine gelen Çardak Kaymakamı Halil Avşar ile Çardak Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Kocazeybek’in ikna çabalarına rağmen, yolu trafiğe açmadı. Bir kamyonetin üzerine çıkan Kaymakam Avşar, kazaların yaşandığı kavşağı trafiğe kapatacaklarını, alt geçit gibi çeşitli çalışmaların bulunduğu anlattı. Bu sırada aynı kavşakta geçen hafta meydana gelen kazada ölen Gökçen Gökgöz’ün (31) kardeşi Ömer Gökgöz’ün (27) küfür ederek tepki göstermesi üzerine ortam gerildi. Kalabalık, genci, uzaklaştırdı.

ASTSUBAY TABANCASINI ÇEKTİ

Öte yandan Astsubay olduğu öğrenilen bir sürücü, yolu kapatan eylemcilerle tartıştı. Sinirlenen Astsubay'ın tabancasını çıkardığı sırada araya giren başka bir sürücü de öfkeli kalabalık tarafından tartaklandı.

Yolu 2 saat süreyle trafiğe kapatan grup, daha sonra sessizce dağıldı.