Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği'nin davetiyle Şanlıurfa'ya gelen Kazakistan ve Tanzanyalı işadamları, sanayiciler ile görüşmeler yapıp, kentin potansiyeli ve yatırım imkanlarına ilişkin incelemelerde bulundu. İşadamları daha sonra kentteki temasları kapsamında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'i de ziyaret etti. Yabancı heyeti Şanlıurfa'nın potansiyellerini anlatan Vali Güvenç, kentin kalkınmaya ve gelişmeye çok müsait bir il olduğunu söyledi. Kazakistan ve Tanzanyalı işadamlarını Şanlıurfa'da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Güvenç, "Son zamanlarda iş dünyası, ülkemizin kardeş ülkelerle ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Bu da Türkiye'deki gelişim ve değişimin hangi noktalara geldiğini gösteriyor. On yıl önce bu ülkede her şey devlete bağlıydı; oysa şimdi sivil toplumu geliştiriyoruz, kalkınmanın sivil toplumda özel sektör eliyle olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunda da çok başarılı olduk çok şükür. İş adamlarımız dünyanın dört bir yanında dostluklar kuruyorlar, iş kuruyorlar işbirliğimizi geliştiriyorlar. Türk ve Müslüman dünyasında çok ciddi iş ve yatırım gelişmeleri var. İnşallah daha çok görüşür, daha çok birlikte iş yaparsak bütün ülkelerin menfaatine olur. Çünkü gerçekten çok büyük potansiyel var ve halklarımız bizlerden bu işbirliğini ve gayretli çalışmayı bekliyorlar. Kazakistan'la Tanzanya'nın Şanlıurfa'da aynı masada buluşmasını çok anlamlı olduğunu söylememiz lazım" dedi.

Şanlıurfa'nın tarım potansiyelini de aktaran Vali Güvenç, Şanlıurfa'da yıllık 4 milyar dolarlık tarımsal ürün yetiştirildiğini, yapılan yatırımlarla 3 yıl içinde 2 milyon dekar olan sulanabilir arazinin 6 milyon dekara ulaşacağını kaydetti.

Çok iyi karşılandıklarını ve kenti beğendiklerini ifade eden Kazakistan ve Tanzanyalı işadamları, Şanlıurfalılar'a teşekkür etti.

Ziyaretin ardından Kazakistanlı işadamı Kayugou Kambar tarafından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e Kazakistan'ın milli kıyafeti olan Çapan giydirilerek, heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.



(HK/SS)