Alanya'da 25 Temmuz'da konakladığı otelin 2'nci katındaki balkondan beton zemine düşerek yaralanan Alexandre Yekidin adlı Kazak turist, Side'deki özel bir hastanede tedaviye alındı. İki gün bu hastanede tedavi edilen Kazak turist, daha sonra Antalya'da daha donanımlı bir başka özel hastaneye sevk edildi. Bu süreçte Kazak turistin yakınlarının iddiası üzerine Kazakistan basınında, Türkiye'de sağlık ücretlerinin pahalı olduğu ve tedavi masrafları ödenmediği için Yekidin'in ameliyat edilmediği iddialarına ilişkin haberler yer aldı.

Kazakistan basınında yer alan haberler üzerine Yekidin'in 27 Temmuz tarihinden itibaren yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü özel hastanede, basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Konsolosu Baurjan Abdrahmanov, hastane başhekimi Ahmet Arslantaş, Türkiye'deki sigorta şirketinin temsilcisi Zerrin İsmail ile Kazak turistin eşi İrina Volkova katıldı. Konsolos Abdrahmanov, sağlık durumu iyiye giden Yekidin'in Kazakistan Cumhuriyeti tarafından gönderilen ambulans uçakla saat 23.00'de ülkesine gönderileceğini belirtti.

Abdrahmanov, hastaneye ilk kaldırıldığında sağlık durumu kötü olan Yekidin'in Türk doktorların müdahalesiyle iyileşme kaydettiğini ve tedavisinin geri kalanının ülkesinde yapılacağını dile getirdi. Abdrahmanov, 10 bin dolar sigorta limiti olan Kazak turistin, sigortası tedavi masraflarına yetmese de Türk doktorların hiçbir karşılık beklemeden hastanın iyileşmesi için elinden gelen çabayı gösterdiklerini aktardı.

Abdrahmanov, iki ülke arasında iyi giden diplomasi ve tıbbi alandaki ilişkilerin her zaman devam edeceğini dile getirdi. Hastane başhekimi Arslantaş ise Kazak turistin Side'deki özel bir hastaneye götürüldüğünde kafasının sağ tarafında, sağ gözünün altında, yanak kemiği, kaburga ve iki kolunda kırıklar bulunduğunu, ayrıca beyninde ödem oluştuğunun tespit edildiğini söyledi. Arslantaş, hastanede solunum cihazına bağlı olarak yapılan 2 günlük tedavi sürecinde hastane yetkilileri tarafından Kazak turistin yakınlarına bilgi verildiğini aktardı.

Daha sonra sigorta şirketi tarafından Yekidin'in kendi hastanelerine sevk edildiğini anlatan Arslantaş, Kazak turistin yakınları tarafından anlatılan gelişmenin Kazak basınında da olumsuz haber olarak yer aldığını dile getirdi. 27 Temmuz'dan itibaren yoğun bakım servisinde tedavi edilen hastanın sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Arslantaş, turistin kolundaki kırıkların kendi isteği üzerine ülkesinde yapılacak ameliyatla tedavi edileceğini aktardı.

Kazak turistin eşi İrina Volkova da kendi bilgisi dışında yakınlarının ülkesinde gazetecilere açıklama yapması üzerine Türkiye hakkında yer alan olumsuz haberlerden bilgisi olmadığını ve ölümden kurtulan eşinin tedavisini üstün çaba göstererek gerçekleştiren Türk doktorlara teşekkür ettiğini söyledi. Kazak turistin tedavi sürecini takip eden sigorta şirketinin temsilcisi Zerrin İsmail de hastane yönetiminin tedavi giderinde indirim yaptığını, turisti ülkesinden gönderen turizm acentesinin maddi yönden yardımda bulunduğunu dile getirdi. İsmail, Kazakistan basınında Türkiye'yi karalamak için yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.