Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşayan ve bir yakınlarının cenaze törenine katılmak üzere Kırıkkale'ye gitmek için çıktıkları yolda, içinde bulundukları otomobilin 70 metrelik şarampole uçmasıyla hayatını kaybeden Astsubay Üstçavuş 31 yaşındaki Ahmet Murat Birdane ile eşi 28 yaşındaki Mehtap Birdane'nin cesedi uçurumdan çıkartılıp Marmaris Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

KOMUTANIN CEKETİ ISITTI

Kaza sırasında kırılan camdan fırlayıp otomobilin 50 metre uzağında ağlarken bulunan 1 yaşındaki Elif Zeynep Birdane'nin soğuktan üşüyen bedenini ısıtmak için, Ahmet Murat Birdane'nin Datça Hava Nike Füze Komutanlığı'ndaki komutanın ceketi kullanıldı. Bir binbaşıya ait cekete sarılan minik Elif Zeynep'in de kontrol amacıyla götürüldüğü Marmaris Devlet Hastanesi'nde bir süre müşaade altında tutulacağı bildirildi.

CEP TELEFONU SİNYALİNDEN BÖLGE BELİRLENMİŞ

Bu arada, Ahmet Murat Birdane'nin yakınlarının cenaze törenine katılmaması üzerine aradığı birliğindeki askerlerin, cep telefonun sinyalinden bulunduğu bölgeyi tespit ettiği, söz konusu bölgede arama çalışması yaparken de uçurumun kenarındaki lastik izlerini tespit ettiğikleri belirtildi.

YY (SSA)