Yürek dağlayan kaza, Datça- Marmaris karayolunun 40’ıncı kilometresindeki Balıkaşıran Mevkii’nde dün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Datça Hava Nike Füze Komutanlığı’nda görevli 31 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Ahmet Murat Birdane, bir yakınlarının cenazesine katılmak için Kırıkkale’ye gitmek üzere eşi 28 yaşındaki Mehtap Birdane ve kızı Elif Zeynep’le birlikte, 48 R 6335 plakalı otomobiliyle yola çıktı.

CENAZEYE KATILMAYINCA ORTAYA ÇIKTI

Ahmet Murat Birdane ve Mehtap Birdane’nin geleceğinden haberdar olan yakınları, çiftin bir türlü gelmemesi üzerine meraklanıp bugün telefonla Ahmet Murat Birdane’nin birliğini aradı. Askerler, Astsubay Üstçavuş Birdane’nin yola çıktığını, varması gerektiğini söyledi. Bir terslik olduğunun anlaşılması üzerine harekete geçen askerler, Datça ve çevre ilçelerdeki MOBESE kameralarının görüntülerini inceledi.

Astsubay Üstçavuş Birdane’nin otomobilinin Datça’dan çıkış yapmadığının tespit edilmesi üzerine de ilçedeki birimler alarma geçirildi ve arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmalarına katılan askerler, Balıkaşıran Mevkii’ndeki 70 metrelik uçurumun kenarında lastik izlerini fark etti. Uçuruma inen askerler, otomobilde Ahmet Murat Birdane ve eşi Mehtap Birdane’nin bugün saat 15.30 sıralarında cansız bedenlerine ulaştı.

MİNİK ELİF AĞLAMASIYLA BULUNDU

Kaza sırasında otomobilin içinde bulunan ve otomobilin takla attığı sırada camdan fırlayan minik Elif Zeynep’in ağlama sesini duyan askerler, bölgeye yayıldı. Otomobilin 50 metre uzağında ise Elif Zeynep'e ulaşıldı. Elif Zeynep'in sadece burnunda kanama olduğu görüldü.

26 SAAT DIŞARDA KALDI

Doktor kontrolünde sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen talihsiz çocuğun tam 26 saattir dışarda bulunması bir mucize olarak değerlendirildi. İlk kontrolün ardından minik Elif Zeynep ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Askerler, kazada can veren anne ve babanın cesedini çıkartmak için çalışma başlattı.

DOĞUM GÜNÜ SON FOTOĞRAF OLDU

Ankaralı olduğu belirtilen Ahmet Murat Birdane ile eşi Mehtap Birdane’nin, yaklaşık 1 ay önce kızları Elif Zeynep Birdane’nin ilk yaş gününü kutlarken çektikleri fotoğraf ise ailenin son fotoğrafı oldu. Mutluluklarını facebookta arkadaşlarıyla paylaşan Birdane çiftinin ölüm haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.



MÇ(İÖ/SS)