Savaştepe İlçesi’ne bağlı Madenmezarı Köyü yakınlarında 5 Mart’ta meydana gelen trafik kazasında, Sarıbeyler İlköğretim Okulu’na çevre köylerden öğrenci taşıyan 41 yaşındaki Ali İnancı yönetimindeki 10 N 3809 plakalı midibüs, şarampole uçtu. Servisteki öğrencilerden Nazmiye Karaca (14), Hakan Çet (10) ve Redife Sapan (8) kaza yerinde yaşamını yitirdi. Otobüsteki öğrenciler Nuri Karabıyık, Süleyman Gökcan, Nazlı Çet, Furkan Tanrıbuyurdu, Hasret Karabıyık, Muhammet Karabıyık, Süleyman Karaca, İlhan Çet, Melek Karaca, Yakup Gökcan, Halil İbrahim Çet, Zekiye Sarı, Hasan Karabıyık, Nazmiye Sapan, Ramazan Akbıyık, Ali Sapan, Cemile Sapan, Meryem Akbıyık yaralı olarak kurtuldu. Balıkesir'deki hastanelerde tedavi altında alınan öğrenciler, daha sonra taburcu edildi.

TEKRAR SERVİSE BİNEMEDİLER

Kazanın şokunu üzerinden atamayan çocuklar, servis araçlarıyla tekrar okula gitmeye korkunca Savaştepe Kaymakamlığı, 'evde eğitim' uygulaması başlattı. Sarıbeyler İlköğretim Okulu’nda, değişik branşlarda görev yapan 8 öğretmen, her gün Madenmezarı Köyü’ne giderek öğrencilere evde ders vermeye başladı. Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, uygulamanın hem veliler hem de öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandığını, çocukların üzerinde olumlu etkiler bıraktığını vurguladı.

Kaymakam Ahmet Karakaya, “Çocuklarımız büyük bir kaza atlattı. Psikolojik travma yaşadılar. Kiminin yaraları daha yeni yeni iyileşiyor. Haklı olarak öğrencilerimiz servis aracı ile seyahat etmeye çekiniyor. Çocuklarımızın sağlığı bizim için çok önemli. Biz bunu dikkate alarak, derslerden geri kalmamaları için 8 öğretmen görevlendirdik. Uygulama başarıyla sürüyor. Önümüzdeki günlerde, öğrencilerimiz tekrar normal taşımalı eğitime dönecek” dedi.

EĞİTİME ADAPTE OLDULAR

Her gün Madenmezarı Köyü’ne giden ve evde ders veren Sarıbeyler İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Kazım Küçüker, öğrencilerin evde eğitim uygulamasına hemen adapte olduğunu belirtti. Küçüker, “Okulumuzun eğitim bölgesi içindeki Madenmezarı Köyü'nden taşımalı sistem nedeniyle öğrencilerimiz geliyordu. Trafik kazası sonucu 3 öğrencimiz yaşamını yitirdi. Kazadan yaralı kurtulan öğrenciler kazanın şokunu üzerlerinden atana kadar, derslerinden geri kalmaması için köye gelip gideceğiz” diye konuştu.

OKULDAKİ ARKADAŞLARINA MEKTUP

Kazazede çocukların olayın etkisini üzerinden biran önce atması için ellerinden gelen yardımı yaptıklarını ifade eden öğretmen Kazım Küçüker, okuldaki öğrencilerin yazdığı mektupları köye, getirdiklerini köydeki öğrencilerin mektuplarını da okuldaki arkadaşlarına götürdüklerini kaydetti.

KAYMAKAM’A TEŞEKKÜR

Madenmezarı Köyü Muhtarı Hüseyin Bozbey, uygulamayı hayata geçiren Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya’ya ve özverilerde bulundukları için öğretmenlere teşekkür ederken, “Çocuklar kaza nedeniyle derslerinden geri kalmıştı. Öğretmenlerimiz sayesinde eğitim açıklarını kapatacaklar” dedi.

HD(İÖ/ESM)