İstanbul'dan ailesiyle birlikte otomobille memleketi Kayseri'ye giden Baykan Aslantaş, bugün saat 03.30 sıralarında Aksaray- Konya karayolunun 15'inci kilometresine geldiğinde, önüne köpek çıktı. Aslantaş, köpeğe çarpmamak için yönetimindeki 34 AF 8036 plakalı otomobilin direksiyonunu sola kırdı. Bunun üzerine kontrolden çıkan otomobil, önce yön levhalarına çarptı. Ardından karşı şeride geçen otomobil, 31 yaşındaki Mehmet Güraslan yönetimindeki 38 ZN 664 plakalı hafif ticari araçla  kafa kafaya çarpıştı. Kazada, sürücü Baykan Aslantaş, eşi 25 yaşındaki Ayşe Aslantaş, çocukları 3.5 yaşındaki Makbule Aslantaş ve 1 yaşındaki Orhan Aslantaş, akrabası 25 yaşındaki Güven Çatalbaş ile diğer sürücü Mehmet Güraslan, babası 63 yaşındaki Abdülkadir Güraslan, annesi 55 yaşındaki Hatice Güraslan, 23 yaşındaki Merve Güraslan, 24 yaşındaki Hikmet Tatlı ve 3 yaşındaki Mehmet Tatlı yaralandı. Kaza sonucu yola savrulan yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

Yaralılardan Hikmet Tatlı ve oğlu Mehmet Tatlı'ya, yanlarında bulunan yatak yere serildikten sonra üstüne yatırılarak ilk müdahaleleri yapıldı. Bu sırada genç kadın, oğlunu kucağından bırakmak istemedi ve yanında yatmasını sağlayıp sarılarak, ''Annem üzülme. Birşeyimiz yok. Canım oğlum''dedi. Hafif yaralı Mehmet Tatlı da annesine yüzünü okşadı.

Yaralılar, daha sonra ambulanlarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Ayşe Aslantaş da, yarı baygın halde seyde üzerinde olmasına rağmen 1 yaşındaki hafif yaralı oğlunu kucağından  bırakmadı.

Güraslan ailesinin de memleketleri Kayseri'den tatil için Alanya'ya gitmek üzere oldukları belirtildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

 

HB(İA/İD)