Hassa 1'inci Hudut Bölük Komutanlığı'nda görevli 35 yaşındaki Serkan Balı yönetimindeki 14 BV 590 plakalı otomobil, dün iddiaya göre hatalı sollama yapan Halil İbrahim Candan yönetimindeki 31 K 6649 plakalı TIR ile çarpıştı. TIR'ın altında sürüklenen otomobilde ağır yaralanan Serkan Balı, kaldırıldığı Hassa Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Serkan Balı'nın cenazesi, bugün ilk olarak memleketi Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı Koçaş Beldesi'ndeki baba evine, ardından askeri ve cenaze töreninin yapılacağı Ulu Cami önüne getirildi. Balı'nın eşi 35 yaşındaki Naciye Balı ile kızları 12 yaşındaki Ayşegül ve 5 yaşındaki Göksu, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı. Serkan Balı'nın sinir krizi geçiren annesi 60 yaşındaki Ayşe Dudu Balı ve babası 65 yaşındaki Veli Balı'ya ise sağlık görevlileri müdahale etti. 

Balı'nın tabutu, törenin ardından bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra belde haklı tarafından Koçaş Belediyesi Mezarlığı'na kadar götürüldü. Ardından Balı'nın cenazesi defnedildi. Ilgın Kaymakamı ve Doğanhisar Kaymakam Vekili Cahit Işık, tabuta sarılı Türk bayrağını Veli Balı'ya teslim edip başsağlığı diledi.



AK(İA/BT)