Merkez Osmangazi İlçesi Veysel Karani Mahallesi'nde 15 gün önce aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle direksiyon kontrolünü yitiren 2.01 promil alkollü sürücü Kamil Demir, 16 ED 296 plakalı otomobiliyle park halindeki otobüse arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle emniyet kemeri takılı olmadığı için ön camdan fırlayan Demir, kullandığı aracın altında kaldı.

Kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla aracın altından çıkartılan Demir, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda kalbi duran Kamil Demir, hastanede kalp masajı yapılarak yeniden hayata döndürüldü.

Evli, 2 çocuk babası Demir, tedavi gördüğü Şevket Yılmaz Hastanesi’nde dün gece yaşamını yitirdi. Demir’in yaşamını yitirmesi üzerine harekete geçen Çekirge Devlet Hastanesi Yoğunbakım Sorumlusu ve Organ Nakil Koordinatörü Opr. Dr. Timur Didinen, Demir’in ailesiyle görüştü. Organ nakline olumlu bakan aile Kamil Demir’in organlarının bağışlanmasına karar verdi.

Bursa Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ile görüşen Dr. Didinen, uygun hastalara nakil yapmak için Türkiye’deki hastanelerle irtibata geçti. Ulusal Koordinasyon Merkezinin eşleştirmeleri sonucunda hastanın karaciğeri Ankara Başkent Üniversitesi’nde acil karaciğer nakli bekleyen hastaya, iki böbrek ve korneaları Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde kayıtlı hastalara, kalbinin ise İstanbul Florence Nightingale Hastanesinde yatmakta olan hastalara uyumlu olduğu tespit edildi.

Uygun hastaların bulunması sonrasında operasyon için harekete geçtiklerini ifade eden Didinen, “Zamanla yarışarak ameliyatı yapacak ekiplerin ulaşım organizasyonunu gerçekleştirdik. Ankara Başkent Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi , Bursa Acıbadem Hastanesi ve İstanbul Florence Nightingale Hastanesinden hava ve kara yolu ile Bursa’ya gelen yaklaşık 15 kişilik ekiple beraber ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyat sonrasında umutla organ bekleyen 6 hastaya hayat vermek üzere organlar hava ve kara yoluyla Ankara, İstanbul ve Uludağ Üniversitesi’ne gönderildi” dedi.



US(FK/AAA)