Fethiye'nin Karagedik Mahallesi'nde oturan, Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi 10/C sınıfı öğrencisi Özlem Zorlu, geçen pazar günü annesi İklime Zorlu ile birlikte sabah yürüyüşüne çıktı. Osman Kaya Bulvarı'nda yolun karşısına geçmek isteyen anne- kız hızla gelen otomobili görüp duraksadı. İklime Zorlu karşıya geçmek için otomobilin durmasını beklerken, kızı Özlem Zorlu koşarak yoluna devam etti. Bu sırada duran otomobili sollayan bir başka otomobil, Özlem Zorlu'ya çarptı. Annesinin gözleri önünde meydana gelen kazada ağır yaralanan Özlem Zorlu, götürüldüğü Fethiye Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

SINIFINDA YAS

Özlem Zorlu'nun ağabeyleri 33 yaşındaki Aydın ve 19 yaşındaki Sergen Zorlu kazanın ardından Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Haftanın ilk ders gününe Özlem Zorlu'nun ölüm haberiyle başlayan arkadaşları ağabeyleri Aydın ve Sergen Zorlu'nun ziyareti sırasında gözyaşlarına boğuldu. Elindeki çiçeklerle Özlem Zorlu'nun öğrenim gördüğü 10/C sınıfına giren Aydın ve Sergen Zorlu, kardeşlerinin fotoğraf ve çiçeklerle donatılmış sırasına çiçek bıraktı. Yanında getirdikleri hatıra defterini öğrencilere teslim eden Sergen Zorlu, arkadaşlarından Özlem hakkındaki düşüncelerini yazmasını istedi.

GÖZYAŞI SEL OLDU

Acılı aileyi karşılarında gören Özlem Zorlu'nun sınıf arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Ağabeyler Aydın ve Sergen Zorlu uzun süre birbirlerine sarılarak gözyaşı dökerken hüngür hüngür ağlayan bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Fenalaşan öğrencilere sınıf arkadaşları ve öğretmenler müdahale etti. Ziyaretin ardından Özlem Zorlu'nun ağabeyleri okuldan ayrılırken, öğretmenleri gözyaşına boğulan öğrencileri sakinleştirmek için uzun süre uğraş verdi.

Özlem Zorlu'nun arkadaşı Canan Kartal, hayatını kaybeden arkadaşını en son Cuma günü gördüğünü söyledi. Konuşmakta zorlanan Kartal, "Sınıflarımız ayrıldığı için 'Bana neden selam vermiyorsun Canan' demişti. En son aklımda o kalmış. Hiçbir şeye 'hayır' demeyen bir arkadaştı. Yapamayacağı bir şey olsa bile çabalar, kimseyi kırmazdı. Böyle bir şey olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi" diye konuştu.

ÖLÜM HABERİNİ SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDEN ALDI

Zorlu'nun arkadaşlarından Sümeyra Koyuncu ise Özlem'in ölüm haberini sosyal paylaşım sitesinden duyduğunu söyledi. Gözyaşları içinde konuşan Koyuncu, "Haberi duyunca önce arkadaşlar şaka yapıyor sandım. Ardından telefonlar gelmeye başladı. Son olarak Cuma günü gördüm" dedi.

Özlem Zorlu'nun öğretmeni Müzeyyen Tuna da büyük üzüntü içinde olduklarını anlattı. Bütün okul olarak bu acının üstesinden gelmeye çalışacaklarını belirten Tuna, "Özlem bizim kara gözlü, güler yüzlü bir kızımızdı. Kazanın ardından ailesini ziyaret ettik. Hepimiz çok üzgünüz. Sürücülerden trafikte daha biraz daha duyarlı, biraz daha özenli olmasını bekliyoruz" diye konuştu.



ET(SU/SS)