Eski atlet olan ve Sivas Cezaevi'nde infaz koruma memuru olarak çalışan İlhan Koç, geçen yıl 9 Haziran'da ağabeyiyle içinde bulunduğu otomobilin devrilmesi sonucu ölen atletizm sporcusu oğlu Yunus Emre Koç'un ölümünün 1'inci yılında anma koşusu düzenledi. Valilik, Belediye ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün de katkıları ile düzenlenen koşuya 12 ilden 400 sporcu katıldı. Esenyurt Mahallesi'nde gerçekleştirilen koşu yıldızlar, gençler, büyükler ve masterler kategorilerinde yapıldı. Sporcular bin, 2 bin, 3 bin ve 10 bin metrelik parkurlarda koştu. Vali Ali Kolat'ın başlattığı koşunun yapıldığı yolun trafiğe kapatılmaması ise dikkat çekti.

Sporcular koşu sırasında yoldan geçen araçlar nedeniyle zor anları yaşadı, yarış da zaman zaman aksadı. Koşuyu güçlükle tamamlayan bazı sporcular sıcak hava ve yorgunluk nedeniyle baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren sporculara görevliler müdahale etti.

Koşuyu düzenlemekteki amacının yitirdiği oğlu vesilesi ile atletizmi sevdirmek olduğunu belirten İlhan Koç, katkılarından dolayı Vali Ali Kolat'a plaket verdi. Vali Kolat ise böyle bir koşunun gençleri spora teşvik edeceğini kaydederek, "İlhan Hocamızın acısını paylaşıyoruz. Yunus Emre Koç, babası gibi iyi bir koşucuydu. Trafik kazasında maalesef kaybettik. Bu koşu onun anısına düzenlendi. Gençlerimizi spora yönlerdirmek açısından son derece önemli bir olay" diye konuştu.



HÖ(EA/CK)