Vatani görevini yaptığı Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi'nden izne gelen jandarma komando er Abuzer Gaffar Helvacı, izin bitimi birliğine gitmek üzere ailesiyle birlikte hafif ticari araçla yola çıktı. Helvacı ailesinin içinde bulunduğu araç, dün Elazığ’ın Maden ilçesi’nde buzlu yolda kayarak otobüsle çarpıştı. Kazada araçta bulunan 6 kişiden 5’i olay yerinde öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Kazada ölen Abuzer Gaffar Helvacı, babası Halit Helvacı, annesi Zeliha Helvacı ve kardeşleri Hülya ve Canan Helvacı için bugün Malatya Şehir Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Komando Er Abuzer Gaffar Helvacı’nın Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelen akrabaları uzun süre gözyaşı döktü. Yan yana musalla taşına konulan tabutlar yürekleri dağlarken, cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı.

ASKER KARDEŞE KOMUTAN TESELLİSİ

Cuma Namazı sonrası kılınan cenaze namazına Malatya Valisi Ulvi Saran, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile askeri erkan ve çok sayıda kurum ve dernek temsilcisi katıldı. Cenaze namazı sırasında kazada ölen asker Abuzer Gaffar Helvacı’nın yine kendisi gibi asker olan kardeşi Mahmut Helvacı güçlükle ayakta durabildi. Vali Ulvi Saran ve 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük acılı kardeşi teselli etmeye çalıştı. Cenaze namazlarının ardından 5 tabut omuzlarda taşınarak yan yana defnedildi. Defin sırasında da geride kalan aile bireyleri ve akrabaları gözyaşlarına boğuldu.



CÖ(MP/COŞ)