Olay, dün saat 20.00 sıralarında Gündoğdu Mahallesi'nde meydana geldi. 71 EH 335 plakalı otomobil, müstakil bir evin biriket duvarını yıkarak bahçeye girdi. Gürültüye çıkanlar, sürücü koltuğundaki Mehmet Akif Ceylan'ı ölü buldu. Durum hemen polise bildirildi. Önce herkesin trafik kazası sandığı olay, polisin ve sağlık ekibinin incelemesinin ardından boyut değiştirdi. Yapılan tesbitlerde, sürücü Ceylan'ın göğsüne giren 2 kurşunla yaşamını yitirdiği belirlendi.

Polisler, hemen çok yönlü soruşturma başlattı. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu, su tesisatçılığı yapan Mehmet Akif Ceylan'ın öldürülmesiyle ilgili, ilişkisi olduğu iddia edilen Asuman B. adlı kadın, görgü tanıklarının da ifadesi doğrultusunda gözaltına alındı. Evli ve 3 çocuk annesi Asuman B.'nin, otomobili kullanırken yanında oturduğu Ceylan'ı, aralarında çıkan tartışma sonucu 7.65 mm çapındaki ruhsatsız tabancayla 2 kez ateş ederek vurup öldürdüğü ortaya çıktı.

Polisteki sorgusunda suçunu itiraf eden Asuman B.'nin, "Yolda giderken tartışmaya başladık. Çok sinirlendim. Tabancayı çekip 2 kez ateşledim. Sonra hemen araçtan kendimi dışarı attım. Otomobil, hızlanıp bahçe duvarına çarptı. Ben de kaçtım" dediği öğrenildi.

Asuman B., polisteki ifadesinin ardından, Adliye'ye sevk edildi.