Cizre İsmail Ebul-İz İlköğretim Okulu, Şırnak'taki Voleybol Turnuvası'nda şampiyon olduktan sonra Erzurum'daki grup müsabakalarına katılmak için 1 Nisan günü Cizre Belediyesi'ne ait midibüsle yola çıktı. Midibüsün Erzurum yakınlarında, yoldan çıkıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazada okulun 7-A sınıf öğrencisi Melek Aşkın, ölürken, 18 öğrenci ile 2 öğretmen de yaralandı. Ölen Melek'in cenazesi dün gece geç saatlerde Cizre'ye getirilerek Hemede Arap Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından Cizre Asri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Okul takımının kaza yapması ve Melek Aşkın'ın yaşamını yitirmesi öğrenciler arasında büyük üzüntüye neden oldu. Melek'ın sınıf arkadaşlarından Bişenk Acet, haberi ilk duyduklarında bunun '1 Nisan şakası' olduğunu sandıklarını belirterek, "Ölüm haberine inanmadım. Okula gidince haber doğru olduğunu öğrenci çok üzüldüm. Biz onun öldüğüne hala inanmıyoruz" dedi.

Kazada ölen minik voleybolcu Melek Aşkın için oturdukları Sur Mahallesi'ndeki evlerinin önünde taziye çadırı kuruldu. Taziyiye okul öğretmenler, öğrenciler katılarak, aileye başsağlığında bulundu.



Rİ(GG/İD)