Kaytarım 2012 Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışında Vali vekili Fikret Kasım Dayıoğlu, Ticaret Odası Başkan Vekili Mustafa Erçalık, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Alan, Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, tarım ve hayvancılıkla ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı.

Fuarda yapılan konuşmalarda, Kayseri’de yakın bir zamanda Organize Hayvancılık Bölgesi ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansının katkısıyla, bölgedeki illere de hizmet verebilecek hububat pazarı kurulacağı ifada edildi. Çok sayıda çiftçi ve üreticinin katıldığı fuarda, Dünya Ticaret merkezinin yanı sıra iki dev çadırda da tarım ürünleri, tarımla ilgili, sulama araçları, traktör, biçer döver, çapa , mibzer, pulluk, tohum, gübre, fidan , plastik hayvan barınakları, canlı hayvanlar sergilenirken; kuru yemiş, kuru meyve, bıçak, bitkisel sabun, şampuan ve kremler, şekerlemeler de satışa sunuldu. Fuarda Silifke'den getirilen, kilosu 200 TL'den ve 250'şer gramlık paketler halinde satılan erikler ve bir büyükçe saksıya diki bodur erik ağacının dallarındaki  meyvaları dikkati çekti.

Kayseri’deki fuarın hafta sonuna kadar açık kalacağı; kent merkezi, Sivas, Nevşehir, Yozgat gibi çevre il ve ilçelerden de çok sayıda çiftçinin de Kocasinan ilçesi Dünya Ticaret Merkezindeki stantları gezmeleri bekleniyor.



OE,VD(OE/AAA)