CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, milletvekilleri Sedef Küçük, Kemal Değirmendereli ve Engin Koç’la birlikte Kayseri Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Toprak, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak’ı ziyaretinde, CHP milletvekilleri olarak, tüm kentleri ve sanayicileri dolaştıklarını, daha önce MÜSİAD, TÜSİAD, TUSKON gibi çok sayıda kuruluşu, gittikleri kentlerde odaları ziyaret ettiklerini belirtti. Toprak, "CHP olarak, Türk sanayicinin önündeki engelleri nasıl kaldırırız. Nasıl daha fazla yardımcı olabiliriz amaç ve gayretiyle bu çalışmayı başlattık. Ana hedefimiz; Türk insanı ve Türk sanayicisinin mutluluğu. Bu çalışmayı yaparken, iktidar-muhalefet ayrımı yapmıyoruz’’ diye konuştu.

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak da, CHP’nin, Türkiye Cumuriyeti’nin kuruluşunda görev alan ve o günden bu yana kurumsal kimliğini koruyan, en uzun süreli siyasi parti oduğunu vurguladı. CHP’nin, ana muhalefet görevini de layıkıyla yerine getirirdiğini belirten Boydak, "İş dünyası olarak baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebilirim, CHP iş dünyasının ihtiyacı olduğunda, sanayiciyi ilgilendiren konularda, yasama faaliyetlerinde hızlı şekilde yasaların kanunlaşmasına destek verdi. Bugün de ’İş dünyasına daha fazla nasıl yardımcı olabiliriz’i araştırıyorlar. Zaten ana muhalefet partisinin görevinin de bu olması lazım. Kayseri, uzun yıllardır sanayiden nemalanan bir kenttir. Sanayimizin, altyapısı uzun yıllar öncesine Cumhuriyetin kuruluşuna dayanır. Rahmetli İnönü’nün Kayseri’nin sanayileşmesi için önemli atılımı var; Sümer tesislerinin açılışıyla başlayan bir sanayileşme maceramız var. O günden bu yana sanayiciliği başarıyla götürmekte. Kendi klasmanımızdaki kentler arasında dinamizmini korumakta’’ diye konuştu.

CHP’ye Türkiye’nin özellikle AB projesine sağlamış olduğu destek nedeniyle şükran duyduğunu söyleyen Boydak, şöyle devam etti: "CHP, gerçekten hem müzakere sürecinin başlangıcında hem sonrasında, hem de uyum yasalarının çıkartılmasıyla ilgili kendini ispatladı. Bundan sonra da TBMM’ye düzenlemeyle ilgili konu gelirse yine destek vereceğini biliyoruz. Hem kişisel hak ve özgürlüklerin yükselmesi, hem de demokratik standartların daha yukarı çıkması iş dünyasına da olumlu yansıyacaktır. Tüm konularda CHP’nin görevlerini layıkıyla yerine getireceğine inancımız tamdır.’’

Boydak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’a da ziyaret anısına plaket verdi.

BAŞBAKAN SURİYE'DE SAVAŞ KONUSUNU ANMIYOR

Toplantının sonunda yeniden söz alan Toprak ise, Suriye ve komşularla ilgili ilişkileri değerlendirdi. Toprak, şunları söyledi:

"’CHP olarak hep şunu söyledik; İktidarda olalım olmayalım, doğru bulduğumuz projeleri destekleriz, gördüğümüz destek AB’ye de elimizden gelen tüm desteği vermek istiyoruz. Türkiye’yi belli seviyeye taşımak için Ana muhalefet olarak önemli bir görev daha yaptık, Suriye savaşı konusunda Başbakan 15 gündür ağzına almıyorsa Bu CHP’sayesindedir. Türkiye’nin Suriye bataklığına girmemesi için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik, sağ duyuyla hareket ettik. Sayın Başbakan da sanıyorum bu noktaya gelmiş durumda. Bundan dolayı çok mutluyuz. 2010 yılında 106 bin TIR gümrük kapısından geçerken, 2012’nin ilk 6 ayında bu 5 bin 200 TIR’a düşmüş. Yani 100 bin TIR gümrük kapısından geçmemiş. 100 bin TIR, 100 bin konteynırın atölyelerimizde işlenmemesi demek. Türk insanının aşı demek, işi demek. Savaş bir ülkeye bir şey kazandırmak komşularımızla barış içinde yolumuzda yürümek istiyoruz. Ana muhalefet, olarak görevimizi başarıyla yerine getirdiğimizi düşünüyorum.’’



DÖ(OE/AAA)