Kayserigaz'ın bir yıllık çalışmasını değerlendiren Genel Müdür Hasan Yasir Bora,  İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra doğalgaz kullanımı ve 2 bin kilometrelik alt yapı ile Kayseri'nin 5'inci sırada bulunduğuna dikkat çekti.

KONUTLARDA GAZ SIKINTISI YAŞANMAZ

Genel Müdür Bora, '' Türkiye genelinde 2011 yılında 43 milyar 800 milyon metreküp doğalgaz kullanıldı. Kullanılan doğalgazın tüketimi en çok elektrik üretiminde oldu. Doğalgazın yüzde 22'si konutlarda, yüzde 53'ü elektrik üretiminde, yüzde 25'i ise sanayide kullanılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde İran'dan yeterince gaz gelmediği için geçici olarak sıkıntı yaşandı. Ancak, ülke genelinde konutlarda sıkıntı çekilmesi veya yaşanması söz konusu değildir. Zira, doğalgazda bu tür bir sıkıntı olduğunda öncelikle elektrik enerjisi üretiminde kullanılan gazda kısıtlamaya gidilmektedir. Doğalgazda önceliğin  konutlarda olduğu bir politika izlenmektedir. Yani, olası bir gaz sıkıntısında konutlara yansıyacak bir sıkıntı söz konusu değildir" dedi.

MAYIS'TA YÜZDE 5 ZAM

Kayseri'nin yüzde 55'nin doğalgazla ısındığını belirten Hasan Yasir Bora, doğalgazda ilk yapılan anlaşmanın 8 yıl önce Kayseri'de gerçekleştiğini bu nedenle de önümüzdeki mayıs ayından itibaren gaza yüzde 5 dolayında bir zam yapılacağını söyledi. Bora, 250 milyon Euroluk Erciyes Master projesi kapsamındaki tesislere doğalgaz götürülmesinin henüz netleşmediğini, bu konuda ciddi bir yatırım gerektiğini sözlerine ekledi.



OE,DÖ(OE/AK)