Dernek merkezinde basın toplantısı düzenleyen Ali Yavuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün grup toplantısında, Uludere'de yaşamını yitiren 34 kişinin ailelerine 123 bin TL tazminat ödeneceğini açıklamasıyla morallarinin çok bozulduğunu söyledi. Ali Yavuz, sözlerini şöyle  sürdürdü:

"Öyleyse şimdi biz soruyoruz Sayın Başbakan'a; Terör örgütü PKK tarafından kalleşçe şehit edilen Mehmetçiklerimizin aileleri ile gözünü, kolunu, bacağını kaybetmiş vatan evlatlarına ne kadar tazminat ödendiğini biliyor musunuz? Biz buradan açıklamaya utanıyoruz. İsterseniz biz size bunu bizzat söyleyebiliriz. Sizin sözde kaçakçılara ödediğiniz tazminatların yarısı bile değildir. Bu adaletsizlik karşısında sanmayın ki bu ülke için kan ve can verenler sizlere haklarını helal edeceklerdir. Gece karanlığında ne iş yaptığı belli olmayan, neredeyse tamamı çocuk yaştaki gençlerden oluşan bu topluluk eğer kaçakçı olsaydı içlerinde kaçakçılıkla ilgili tecrübeli birilerinin olması gerekmez miydi? Biz bunların PKK tarafından yem olarak ateşe atıldığını düşünüyoruz. Çünkü ölenlerin birçoğunun PKK sempatizanı olduğu apaçık ortadadır. Cenaze törenlerinde devlet yok, tamamen PKK kontrolü altında, tabutlarının üzerleri paçavralarla kapatılmış, bir nevi ikinci Habur rezaleti yaşanmıştır. Devletimiz bu rezalete seyirci kalmış, üstelik Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kaymakamı linç edilmiş, hainler devletimize meydan okumuşlardır. Bütün bu olanlar karşında bizi yönetenler ne yaptı? İlk iş olarak özür dilendi, şimdi de ölenlerin ailelerine tazminat ödenecek."

Ali Yavuz, "Vatanı için bayrağı için, milleti, devleti, namusu ve şerefi için canını, kanını veren vatan evlatlarının ailelerine ve aynı uğurda gazi olan vatan evlatlarına hayatlarını sürdürebilmeleri için bir nebze de olsa destek olabilmek için verilmesi gereken tazminatlar ödenmezken, kanunlarımızda suç olmasına karşın kaçakçılık yapanlar, bir de üstelik 'yaptığınız suç değildi' manasına gelen 123 bin TL tazminat ödenerek ödüllendiriliyorlar" diye konuştu.

ŞEHİT BABASININ TEPKİSİ

Toplantıya katılan şehit babası Şerafettin İncetürkmen de kaçakçıların yakınlarına 123 bin lira tazminat ödenmesine tepki göstererek, "Ben pazarda saat satarak geçimini sağlıyorum. Kaçakçılık Şubesi polisleri, faturasını gösterdiğim halde 660 saatime el koydu, konu yargıya taşındı. Saatlerim şimdi gümrük müdürlüğünde. Ben faturalı saat satıyorum, şehit babasıyım. Ama kaçakçıların yakınları 123 bin lira alıyor, şehit babasının kaçak olmayan, faturalı saatlerine kaçakçı muamemesi yapılıyor. Bu nasıl iş?" diye konuştu. İncetürkmen, oğlu Cengiztopel İncetürkmen'in 1994 yılında Van'da çatışmada şehit düştüğünü de anlattı.



VD(OE/SS)