Kentte faaliyet gösteren ve 20 kişi kapasiteli Kadın Sığınma Evi’nde şiddet gören kadınlara hizmet verdiklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Süleyman Karadeli, sığınma evinin hemen hemen her ay tam kapasite ile hizmet verdiğini söyledi. Kadın Sığınma Evi’nde şiddet gören kadınlara psikolojik desteğin yanı sıra meslek edinmelerini sağlayacak eğitimler de verildiğini belirten Karadeli, devletin şefkat elini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. Karadeli, "Bu konuda karakollarla işbirliği halindeyiz. Ne yazık ki son aylarda bu tür taleplerle sık sık karşılaşıyoruz. Günde en az 3 olay meydana geliyor" dedi.

Şiddet gören kadınların sığınma taleplerinin ardından yönetmelik gereği 3 ay boyunca sığınma evinde ağırladıklarını dile getiren Karadeli, şunları söyledi:

"Bu zaman aralığı olayın şekline, durumuna yani aileye olan etkisine göre gerek görülürse uzayabiliyor. Bizim öncelikli amacımız aile bütünlüğünü sağlayıcı önlemler almak ve bunun yanında şiddet gören kadınları koruyucu, onları yeniden sağlıklı bir şekilde hayata hazırlayıcı tüm desteği verip, gerekli olan tüm koruyucu önlemleri almak. İmkânlarımız dâhilinde bu hizmeti uzman personelimizle birlikte en iyi şekilde veriyoruz."

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bazı önlemlerin alındığını da ifade eden Karadeli, yakın zamanda yapılacak düzenlemelerle birlikte eğitim, sağlık ve güvenlik konusunda 11 çeşit yöntemin şiddet gören ve şiddeti uygulayanlar için uygulanacağını da sözlerine ekledi.

CZ(OE/COŞ)