Türkiye Petrol Jeogları Derneği Başkanı İsmail Bahtiyar, yerkürenin en eski dönemlerinden olan Paleozoik devrinde kıtalardan biri olan Gondwana kıtasının kuzey kenarı boyunca çökelmiş kayalar, önemli petrol ve doğalgaz yataklar içerdiğini, bu kayaların Pınarbaşı-Sarız-Tufanbeyli-Saimbeyli-Feke dolaylarında yüzeyde izlenebildiğini söyledi.

Bahtiyar, ''Bu kayalar, petrol-doğalgaz arama çalışmaları sırasında karşılaşılan birçok sorunu yerinde inceleme imkanı sunmaktadır. Toplantıda konvansiyonel petrol ve doğal gaz yataklarının yanı sıra, dünyada yeni enerji kaynagı olarak bilinen ve ülkemizde de büyük bir potansiyele sahip oldugu düşünülen kaya gazı gibi konvansiyonel olmayan çok yeni konular da ele alınacaktır'' dedi.

Çalıştaya, Türkiye’den ve dünyadan konunun önde gelen 140 uzmanının katılacağı belirtildi. Ayrıca, çalıştayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın himayelerinde ulusal petrol şirketleri TPAO ve MTA ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi tarafından destekleneceği; Shell, Perenco, Chevron, Güney Yıldızı, Schlumberger, Anatolia Energy, Çalık Enerji, Valeura Energy kuruluşlarının da katkısının olacağı ifade edildi.



OE(OE/AK)