Trafik polisleri, Cumhuriyet Meydanı'nın iki noktasında sürücülere, içerisinde trafik kurallarının bulunduğu broşürlerle birlikte 'Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tutanağı' dağıttı.

Kayseri Trafik Denetleme Şube Müdürü Emre Başbuğ, trafik kazalarını en aza indirmek için sürücülere yönelik eğitim çalışması yaptıklarını söyledi. Trafik kazalarının en önemli nedeninin aşırı hız olduğuna dikkat çeken Başbuğ, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyararak şunları söyledi:

''Kış aylarında araçların fren mesafeleri çok daha uzun olmaktadır. Bu nedenle sürücülerimiz, karlı ve buzlu yollarda mutlaka çok yavaş seyretsinler. Araçlarda mutlaka kış lastiği kullanılmalı. Aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmak çok tehlikeli ve riskli. Sürücülerimizden bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kent merkezinde bir hafta içerisinde 20 bin adet kaza tespit tutanağı dağıtımı yapılacak.''

Başbuğ, Erciyes Kayak Merkezi'ne gitmek isteyen sürücüleri de uyararak, ''Erciyes yolu zaman zaman kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanabiliyor. Sürücülerimiz yola çıkmadan mutlaka bizden bilgi alsınlar. Kar lastiği ve zincir bulundurmayan araçlar Erciyes'e gitmesin istiyoruz'' dedi.



VD(OE/CK)