Osman Tural, pul koleksiyonculuğunun sabır ve özen isteyen bir uğraş olduğunu ve bu alışkanlığa çocuk yaşlarda başlamak gerektiğini belirtti. Tural, ''Çocuklarımızı pul koleksiyonculuğuna özendirin. Öğrencilerimiz mutlka bu pul koleksiyonu sergisini gezsinler. Pullarda bir çok bilgili bulmak mümkün. Pul koleksiyonu yapanlar, pullar sayesinde önemli bir bilgi birikimine de sahip olurlar'' dedi.

Türkiye Flateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğulları da pul koleksiyonculuğuyla ilgili bilgi verdi. Ziya Ağaoğulları, pul biriktirmekle pul koleksiyonculğunun farklı uğraşlar olduğunu belirterek, ''Ülkemizde basılan tüm pulları biriktiren koleksiyoncu sayısı 10 ila 15'i geçmez. Pul koleksiyonculuğuna genç yaşlarda başlamak lazım. Ben ileriki yaşta pul koleksiyonculuğuna başlayıp başarılı olanı görmedim. Bu sergiye 30 flatelistimiz katıldı'' diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz da konuşmasında serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Kayseri Kültür Müdürlüğü Sergi salonunda açılan pul sergisinin bir hafta açık kalacağı, sergiye katılan kolelksiyonculara da ödül verileceği bildirildi.



VD(OE/AAA)