Dünya Ticaret Merkezi'nde 1-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar hakkında açıklamalarda bulunan Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes Dağı'nı uluslararası bir kayak ve turizm merkezi haline getirmek için başlatmış olduğu master planının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Erciyes'te çok ciddi bir yatırım yapıldığını ifade eden Cıngı, "Proje için yaklaşık 275 milyon euroluk, Kayseri tarihinin en büyük bütçesi ayrılmış durumda. Erciyes, çok ciddi bir turizm merkezi haline geliyor" dedi.

"FUAR ÇOK ÖNEMLİ"

Cıngı, Erciyes'te yapılmakta olan bütün yatırımların uluslararası şöhrete sahip, büyük projelere imza atmış, büyük yatırımcılar, büyük firmalar tarafından yapıldığını belirterek şöyle dedi:

"Özellikle kayak sporunun çok yaygın olduğu Alpler, Avusturya, İtalya bölgesinden firmalar, altyapı çalışmalarını yapıyorlar. Bu firmaların iştirak ettiği ürünlerini teşhir ettiği, kayak sporu ve kış turizmi ile alakalı olan kayak ithalatçıları, distribütörler, markalar, tur operatörleri, acenteler ve turizm altyapı-üstyapı hizmeti veren firmalar, fuarımıza katılarak ürünlerini tanıtacaklar. Kayseri için bu fuar çok önemli. Kış turizmi başlığı altında dünyada çok yaygın bir fuar yok. Türkiye'de de bir fuar formatında ilk defa yapılıyor"

Fuar kapsamında 2 Kasım Cuma günü bir panel düzenleneceğini kaydeden Murat Cahid Cıngı, panelin saat 14.00'te başlayacağını belirtti. Panelde, kış turizminin şehir ekonomisine ve bulunduğu bölgenin sosyokültürel yapısına etkilerinin ele alınacağı ifade edildi.



OE(OE/AK)