Yeni eğitim sistemi ile birlikte Kayseri’de yapımına hız verilen anaokullarından biri olan Nazife-Talat Orhan Anaokulu’nun açılış törenine, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, MHP İl Başkanı Mete Eke, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, hayırsever Orhan ailesi ve vatandaşlar katıldı. İşadamı Vahdi Orhan törende yaptığı konuşmada eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade ederek, kendisi ve ailesinin üzerlerine düşeni yaptığını, yapmaya da devam edeceklerini belirtti.

Vali Şerif Yılmaz ise anaokulunun açılış töreninde, "Bu okulu görünce insanın yeniden okula başlayası geliyor. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Eğitim yalnızca devletinn olanakları ile yürütülecek bir iş değildir. Topyekun bir seferberlik gerektirir. Bu konuda Kayseri’de önemli işler yapılıyor. Hayırseverlerin desteği ile geleceğimiz olan çocuklar, ülkelerine yararlı bir birey olma yolunda ilerliyorlar. Bugün de Orhan çiftinin iki çocuğu vardı, bu güzel okulla birlikte 200 çocukları daha oldu. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirdi. Vali Şerif Yılmaz, açılış kurdelesini Nazife-Talat Orhan çifti ve çocukları ile birlikte kesti. Daha sonra okulu gezen Vali Yılmaz, akıllı tahta konusunda bilgi aldı ve minik öğrencilerle sohbet etti.



CZ(OE/AK)