Melikgazi İlçesi Köşk Mahallesi'nde Erbosan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen süt dağıtım törenine, Kayseri Vali Yardımcısı Halil İbrahim Çomaktekin, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Çalışkan, Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, İçanadolu ve Güneydoğu bölgelerinin süt ihalesini kazanan firmalardan olan Gülsan Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu katıldı.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Çomaktekin, Kayseri'de 512 okulda 121 bin 335 öğrenciye haftanın 5 günü süt dağıtılacağını söyledi. AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksuzkaya'da hükümet olarak gençlerin ve çocukların eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, ''Önce okullarda ücretsiz kitap dağıtımı yapıldı. Daha sonra tablet bilgisayar dağıtımına başladık. Şimdi de Türkiye genelinde okullarda süt dağıtımı yapılıyor. Çocuklarımızın eğitimi kadar sağlıklı beslenmesi de bizim için çok önemli. Çocuklarımız süt içsin, sağlıklı beslensin. Süt üreticimizin de ürünleri değer kazansın istiyoruz. Türkiye genelinde 32 bin 574 okulda 7 milyon 200 bin öğrencimize her gün süt dağıtılacak'' diye konuştu.

Konuşmalardan sonra öğrencilere sınıflarında süt dağıtımı yapıldı. AK Parti'li milletvekilleri de öğrencilere süt dağıtıp, onlarla sohbet etti.