Yuvalarda kalan kimsesiz çocukların, kendilerini aile ortamında hissederek büyümelerinin amaçlandığı 'çocuk evleri' projesine yönelik çalışmalarını sürdüren Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 14 olan çocuk evleri sayısını artırmak istiyor. Bu konuda özellikle bakıcı anne ve bakıcı baba ihtiyacının olduğunu belirten Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, bakıcı anne konusunda sıkıntı yaşamadıklarını ancak bakıcı baba bulamadıklarını söyledi. Bir süre önce hizmet satın alma yoluyla açtıkları 25 bakıcı anne kadrosu için 300’e yakın başvuru olduğunu hatırlatan Karadeli şunları söyledi:

"Şu an Kayseri’de 60’a yakın bakıcı annemiz var. Görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Çocuklarımızın her şeyleri ile ilgileniyorlar. Ama bizim sadece bakıcı anne değil, bakıcı babaya da ihtiyacımız var. Ne yazık ki bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Henüz Kayseri’de bakıcı baba bulamadık. Bu alanda hizmet verecek kişilerin günde 8 saat çocuklarla ilgilenmesi gerekiyor. Bakıcı babalara asgari ücretin yüzde 30 fazlası yani yaklaşık 900 TL maaş verilecek. Baba adaylarının ya Çocuk Gelişimi Mezunu olması ya da Halk Eğitim Merkezleri’nden konuyla ilgili eğitim almış olmaları gerekiyor.''

SIKI SINAVDAN GEÇECEKLER

Adayların 7 kişilik heyet karşısında sıkı bir sınavdan geçeceğini de belirten Karadeli; "İnce eleyip sık dokuyacağız. Çünkü hassas bir konu. Kimsesiz çocukları öyle her önümüze gelene teslim edemeyiz. Bu nedenle bakıcı baba olmak isteyenleri uyarıyoruz" diye konuştu.



CZ(OE/COŞ)