Talas ilçesi Endürlük Mahallesi'nde oturan E.K.'yi cep telefonuyla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, banka hesabından uyuşturucu alımı için para aktarıldığının tesbit edildiğini, ev telefonundan arayın bir başka kişi de, bu telefondan bir albayın eşinin aranarak hakaret edildiğini söyledi. Telefondaki kişiler, konunun araştırılması için hesaplarına bin'er lira havale yapmasını istedi. Dolandırıcılara inanan E.K., verilen 2 hesap numaralarına bin'er lira yatırdı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan genç kadın polise başvurdu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Melikgazi ilçesi'nde S.Ç.'yi cep telefonundan arayan bir kişi de, kendisini polis olarak tanıtıp, telefonunun suç örgütü dinlemesine takıldığını söyleyerek, verdiği telefon numaralarına 300 lira 'para' göndermesini sağladı.

'COLA FİRMASINDAN ÖDÜL KAZANDINIZ' DOLANDIRICILIĞI 

Kocasinan İlçesi'nde H.K.'yı cep telefonundan arayan bir kişi ise, bir kola firmasından ödül kazandığını, ödülü alabilmesi için vermiş olduğu hesap numarasına 900 lira yatırmasını isteyerek dolandırdı. 

Melikgazi İlçesi'nde ise N.A.'yı cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtarak, ev telefonunun terör örgütü tarafından kullanıldığını, kredi kartından terör örgütüne para transferi yapıldığını söyleyerek bin 500 lira dolandırdı. 

Polis, dolandırıcılık şüphelilerinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

 


VD(OE/COŞ)