Melikgazi İlçesi Camikebir Mahallesi'nde Cemil Yeniçeri'nin cep telefonuna gelen mesajda, 'Pepsi Yaşatır seni' kampanyasından büyük ödül kazandığı belirtilerek, verilen numarayı araması istendi. Numarayı arayan Yeniçeri'yi yanıtlayan kişi, noter masrafları için vereceği banka hesap numarasına bin 150 lira yatırmasını istedi. Büyük ikramiye kazandığına inanarak verilen hesap numarasına istenen parayı yatıran Cemil Yeniçeri, daha sonra dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu.

Kayseri merkez Cumhuriyet Mahallesi Millet Caddesi'nde bir işyerinde çalışan Gültekin Becermiş'i cep telefonundan arayan bir kişi de, kendisini Başkomiser olarak tanıtıp, kredi kartının başkaları tarafından kullanıldığını söyleyerek, takip için verdiği hesap numarasına 3 bin 600 lira yatırmasını istedi. İstenen parayı verilen hesaba yatınar Becermiş, daha sonra dolandırıldığını anladı.

'ADINA 22 TELEFON HATTI ÇIKARILMIŞ' DEDİLER 

Kayseri'deki 3'üncü dolandırıcılık olayında ise Murat Yılmaz'ı cep telefonundan arayan bir kişi, yine kendisini Komiser olarak tanıtıp, adına 22 adet faturalı hat ve kredi kartı çıkarıldığını, bu işin takibi için vermiş olduğu hesaba para göndermesini istedi. Yılmaz, verilen hesaba bin 370 lira yatırdı.

Polis, cep telefonuyla aradıkları 3 kişiden toplam 6 bin 120 lira dolandıranların yakalanması için soruşturma başlattı.



VE(OE/COŞ)