CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk iddialarını açıklamasından sonra, önceki yıl Büyükşehir Belediyesi'nde İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapan Erol Bedir, İmar Müdürü Hilal Aybak, mühendis Alper Ustalar ve belediye çalışanı Vedat Kahraman, Kayseri 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne kendilerine iftira atıldığını öne sürerek ayrı ayrı, 10'ar bin liralık maddi tazminat davaları açtı.

Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açılan 4 tazminat davasının, 'yapılan açıklamalarda iftira unsuru oluşmadığı' için reddedilmesine karar verdi.

Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Acer'in, yolsuzluk iddialarına ilişkin açıklamaları nediniyle CHP Konya Milletvekili Atilla Kart hakkında açtığı 15 bin liralık tazminat davası da yine iftira unsuru oluşmadığı için reddedildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili olarak halen Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının asliye hukuk mahkemelerine açtığı 40 kadar maddi tazminat davası devam ediyor.


VD(OE/AAA)