Baro Başkanı Şirvanlı, Kayseri Barosu'nda yeni adli yılın açılışı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, sözlerine terörü lanetleyerek başladı. Şirvanlı, "Ülkemizin ve ulusumuzun birliğine, bütünlüğüne kasteden, hukukun ve insanlığın düşmanı terörün  ortadan kaldırılmasını diliyor, bu tip olayları nefret ve şiddetle kınıyoruz. Bu uğurda şehit olan vatan evlatlarımızı saygıyla anıyor, milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.

Kayseri Barosu Başkanı Murat Şirvanlı, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istediklerini de belirterek şöyle devam etti:

"İnsan haklarına, hukuka ve tabii hakim ilkesine uygun olmayan özel yetkili/görevli ağır ceza mahkemeleri tamamen kaldırılmalıdır. Yargının, savunma ve yargı unsurlarının, sahip oldukları en önemli ortak özellikleri bağımsızlıklarıdır. Bunların yegane bağımlılıkları, insan hakları insan hakları ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılıklarıdır. Ayrıca hakimlerimizin ve savcılarımızın tarafsız olmaları da esastır."

Şirvanlı, önü alınamayan kadına şiddet olaylarını da kınadıklarını, ilgililerin görevlerini yerine getirmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasını istediklerini kaydetti.



VD(OE/SS)