Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamel Akçadırcı ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkarlar ile bunların örgütlerinde yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması ile çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi amacıyla her yıl eylül ayının üçüncü haftasında “Ahilik Haftası” kutlamaları yapıldığını söyledi.

Akçadırcı, Ahilik Haftası etkinliklerinin bizi biz yapan değerleri hatırlamak, yaşatmak ve bu değerlerin anlamını yeni nesillere aktarmak konusunda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Kutlamalar bu yıl 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Kutlama programı kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nce önerilen 3 aday arasından İl Kutlama Komitesi'nce yapıyan gizli oylamada, Oto Sanatkarları Odası üyesi ve 54 yıldır oto motoru yenileme işi yapan Ali Hasköse, Kayseri'de yılın ahisi seçilmiştir'' dedi.

Kamil Akçadırcı, Kayseri'de yılın ahisi seçilen Ali Hasköse'nin adının ayrıca 'Türkiye'de yılın ahisi adayı olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü'ne bildirildiğini de kaydetti.