YÖRTÜRK Kayseri Şubesindeki bayramlaşma ve Türkmenistan’ın 21'inci kuruluş yıldönümü etkinliğine Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, HSYK üyesi Avukat Ali Aydın, YÖRTÜRK Şube başkanı Ali Aydın, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ali Yavuz, Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri, Türk cumhuriyetlerinden gelip Kayseri’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YÖRTÜRK Şube Başkanı Ali Aydın, "Anadolu’nun tüm güzelliklerini, Türk dünyasının tüm güzelliklerini burada buluşturduk. Milli ve dini bayramlarımızı kutladığımız bu günlerde Türk dünyasının önemli devletlerinden biri olan Türkmenistan’ın da 27 Ekim’e denk gelen 21'inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Türk topluluğunun bayramları kutlu olsun’’ dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, "İçinde dini ve milli bayramları içeren bir günde bir aradayız. Aramıza kimsenin nifak tohumları atmasına fırsat vermeyelim. Türk dünyası ve islam ülkelerine yer altı zenginlikleri lütfetmesine rağmen batıda ise gelişmişlik ve huzur var. Bunu sorgulamalıyız. Fukaralık, ilkellik olduğunu, sıkıntılılar ve belanın doğuda olduğunu ince ince düşünüp, dersler çıkartmalıyız. Hepimiz işimizi iyi yapmalıyız. Aramızda sevgiyi, saygıyı geliştirmeliyiz. Türkiyemiz büyüsün ve etrafına ışık saçsın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Özhaseki, Rifat Yıldırım ve YÖRTÜRK Kayseri Şube Başkanı Ali Aydın, Türkmenistan bayrağının altında, Türkmen pilavı dolu kazanın başına geçerek, kepçeyle pilav doldurup, konuklara ikram ettiler.



OE,DÖ(OE/AK)